MENÜ
İzmir 13°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mecliste bir ilçenin daha 'emsal artışı'na da ret!
Yerel Yönetimler
13 Ocak 2022 Perşembe 20:19

Mecliste bir ilçenin daha 'emsal artışı'na da ret!

Aralık ayı üçüncü birleşimi Başkanvekili Mustafa Özuslu idaresinde gerçekleşti. Meclis oturumuna bu kez Buca Belediyesi'nin emsal artışı önerisi geldi. Komisyonlarda görüşülen madde AK Parti ve MHP Grubu'nun kabulüne rağmen CHP'nin ret oylarıyla oy çokluğu ile reddedildi.

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Aralık ayı üçüncü birleşimi Başkanvekili Mustafa Özuslu idaresinde gerçekleşti. 

Oturuma deprem sonrası dönüşüm sürecinin başlıca gündemi ve tartışma konusu olan 'emsal artışı'nda alınan bir yeni karar daha damga vurdu. 

Kentte 30 Ekim 2020 günü meydana gelen depremden bir yıl sonra depremzedelerin talebi olan emsal artışı Büyükşehir Meclisi'nde alınan kararla karşılık bulmuş, Büyükşehir Belediye Meclisi Bayraklı Belediye Meclisi'nden çıkan kararı revize ederek bu ilçe için parselde yüzde 20, ada bazlı ise yüzde 30'luk emsal artışını kabul etmişti. Bayraklı için alınan kararın ardından Bornova ve Karşıyaka'dan da emsal artış kararları çıkmış ancak Büyükşehir Meclisi bu iki ilçede alınan kararları oy çokluğuyla reddetmişti. 

Meclis oturumuna bu kez Buca Belediyesi'nin emsal artışı önerisi geldi. Komisyonlarda görüşülen madde AK Parti ve MHP Grubu'nun kabulüne rağmen CHP'nin ret oylarıyla oy çokluğu ile reddedildi.

BOZTEPE: BİRLİKTE OTURALIM, ÇÖZÜM BULALIM 
Önerge hakkında konuşan AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe şunları söyledi: 30 Ekim’den sonra yaptığımız çalışmalarla ilgili bu mecliste pek çok kez konuştuk. Fakat kente baktığımızda hala sorunun çözülmediğini görüyoruz. Kentin esas sahibi olan ve mağdur olan insanların gözleri kulakları Büyükşehir’de.. Şehir efsanesi gibi 'yüzde 30 artacak' deniliyor. CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözleriyle Bayraklı Belediye Başkanı’nın dilekçesiyle başlayan bir süreç var. Ortak akıl diyoruz… Aslında biz aynı masaya oturamadık. Bayraklı, Bornova ve Buca… Karabağlar’a da gelmesi lazımdı. Ben yine tekrarlıyorum; Karşıyaka, Bornova ve Bayraklı arasında hiçbir fark yok. Hepsinde depreme hazırlıksız binalar var. Gelin, hep birlikte oturalım ve buna bir çözüm bulalım. Bu kenti mutlaka baştan yenilemeliyiz. Gelin, aynı masaya dört siyasi partinin ve Büyükşehir’in bürokratlarının olduğu bir masada oturalım ve sorunu çözelim. 

"BAYRAKLI ÖZEL, DİĞERLERİYLE KARŞILAŞTIRMAK OLMAZ" 
Karar hakkında konuşan İmar Komisyonu Başkanı CHP'li İrfan Önal ise, “Büyükşehir’de karar almadık, kendi ilçelerinde alınan kararları değerlendiriyoruz. İzmir’de 30 ilçede deprem sonrasında bir emsal artışına gittik. Orta ve ağır hasarlarla ilgili yüzde 20 emsal artış sağlandı. Bayraklı bu depremi çok ağır hissetti. Bu yüzden Bayraklı’ya özel bir noktaya gidildi. Bunu diğer yerlerle karşılaştırmak olmaz. Biz zaten kentlerin yenilenmesi ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Diğer ilçelerle bunu kıyaslamak iyi değil. Gerekli yerlerde emsal zaten fazlasıyla verilebiliyor. Bunu sürekli tartışmayı doğru bulmuyorum” ifadelerini kullandı. 

Öte yandan oturumda Karşıyaka’da İmbatlı, Örnekköy Soğukuyu mahallesinde bazı parsellerin ‘K’ bölgesinin kabul edilmesi maddesi de oy çokluğuyla reddedildi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir