MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mecliste gündem İZSU'ya kredi, İZBETON için sermaye artışı, ESHOT'a ek ödenek!
Yerel Yönetimler
8 Ekim 2023 Pazar 08:33

Mecliste gündem İZSU'ya kredi, İZBETON için sermaye artışı, ESHOT'a ek ödenek!

Büyükşehir Meclisi ekim ayı ilk oturumu gündeminde kurum iştirakleri hakkında önemli kararlar da yer aldı. İZSU'nun İller Bankası'ndan 350 milyon liralık kredi kullanmasına ilişkin olarak Başkan Soyer'e yetki verilmesi konusu gündeme girerken, İZBETON için sermaye artışı ve ESHOT'a verilecek ek ödenek de maddeler arasında yer aldı. 

GERÇEKİZMİR - Büyükşehir Belediye Meclisi'nde pazartesi günü yapılacak ekim ayı ilk oturumu gündeminde kurum iştirakleri hakkında önemli kararlar da yer aldı. 

Buna göre İZSU'nun İller Bankası'ndan 350 milyon liralık kredi kullanmasına ilişkin olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e yetki verilmesi konusu gündeme girerken, İZBETON için sermaye artışı ve ESHOT'a verilecek ek ödenek de maddeler arasında yer aldı. 

İlgili önergelerde şu ifadelere yer verildi: 

350 MİLYONLUK KREDİ YETKİSİ TALEBİ 
- Büyükşehir Belediyemizin bağlı kuruluşu olan İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Genel Müdürlüğünün İller Bankası A.Ş.'den kullanacağı, yatırım ve diğer harcamalarda kullanılmak üzere yurt içi borçlanmaları için toplam 350.000.000,00 TL (faiz hariç) tutarına kadar gayri nakdi kredi kullanılmasına, krediye ilişkin düzenlenen kredi sözleşmelerinden kaynaklanan her türlü ödeme yükümlülüğünü sözleşme hükümleri çerçevesinde yerine getirememesi ve/veya kredi teminatlarının yetersiz kalması halinde Büyükşehir Belediyemizin Hazine ve Maliye Bakanlığınca ve/veya Banka tarafından dağıtılan yasal paylarının mevzuattan kaynaklanan herhangi bir kesinti oranına bağlı kalmaksızın tamamının garanti olarak gösterilmesine ve konuya ilişkin her türlü iş ve işlemlerin yürütülmesi için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tunç SOYER'e yetki verilmesi hususlarının görüşülmesi. (Satınalma Dai. Bşk. E.1573464)

İZBETON İÇİN SERMAYE ARTIŞI
- İZBETON A.Ş’nin 05/09/2023 tarihli Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında şirket sermayesinin 986.550.000,00-TL’den 200.000.000,00-TL artırılarak; 1.186.550.000,00-TL’ye çıkarılması kararı doğrultusunda Belediyemizin, İZBETON A.Ş içerisindeki sermaye payının korunabilmesi için, payına düşen (%98,792'sine tekabül eden) 197.584.000,00-TL’lik rüçhan hakkının kullanılarak sermaye artışına iştirak edilmesi hususunun görüşülmesi. (Destek Hizmetleri Dai.Bşk.E.1526686)

ESHOT'A 2 EK ÖDENEK 
- ESHOT Genel Müdürlüğünce yapılan personel hizmeti alımı sözleşmeleri kapsamında 2023 Yılı Hakediş Ödemeleri için ayrılan bütçe ödenekleri, bu kapsamda çalıştırılan şirket personelinin tabi olduğu toplu iş sözleşmeleriyle elde ettikleri kazanımlar ve öngörülemeyen oranlarda gerçekleşen enflasyon nedeniyle yetersiz kalmış olup; İdaremizin görev ve hizmetlerinin kesintisiz olarak yerine getirilebilmesi için, diğer hizmet alımları tertibine ek ödenek verilmesi ihtiyacı doğduğundan Önerge ekinde yer alan tabloda karşılık olarak gösterilen gelir kaynağı toplamı 476.000.000,00-TL tutarında ek ödenek verilmesi hususunun görüşülmesi. (ESHOT-Mali Hizmetler Dai.Bşk.E.162143/E.1570700)

- ESHOT Genel Müdürlüğünce yapılan Personel Hizmeti Alımı Sözleşmeleri kapsamında 2023 Yılı Hakediş Ödemeleri için ayrılan bütçe ödenekleri, bu kapsamda çalıştırılan şirket personelinin tabi olduğu toplu iş sözleşmeleriyle elde ettikleri kazanımlar ve öngörülemeyen oranlarda gerçekleşen enflasyon nedeniyle yetersiz kalmış olup; Önerge ekinde yer alan tabloda karşılık olarak gösterilen bütçe tertiplerinden toplam 243.000.000,00-TL tutarın Diğer Hizmet Alımları Bütçe Tertibine aktarma yapılması hususunun görüşülmesi. (ESHOT-Mali Hizmetler Dai.Bşk.E.162149/E.1570712)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir