MENÜ
İzmir 18°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mecliste sert çıkış: İnsanlar fabrika odalarında yaşıyor!
Politika
2 Haziran 2021 Çarşamba 10:26

Mecliste sert çıkış: İnsanlar fabrika odalarında yaşıyor!

Konak Belediyesi'nin meclis toplantısında AK Parti'den gelen eleştirilere cevap veren CHP'li Ter, "20 yıldır iktidarda kim var? İnsanların ekonomik özgürlüğü yok, fabrikaların odalarında yaşıyorlar. Siz bunların farkında mısınız? Siz başka dünyada yaşıyorsunuz" dedi.

GERÇEKİZMİR - Konak Belediyesi'nin Haziran ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumunda AK Parti'den gelen eleştiriler karşısında söz alan Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Meclis Üyesi Cumhur Ter, sert konuştu.

Geçtiğimiz aylarda Konak'ın Lale Mahallesi'nde yaşanan taşkın için AK Parti'nin yerel yönetimleri hedef alması sonrasında açıklamalarda bulunan Ter, ekonomi üzerinden mesajlar verdi.

?Ter şunları söyledi: Hemen selin ertesi günü, CHP Konak İlçe Başkanı ve yönetim kuruluyla birlikte olay yerindeydik. Gittiğimizde belediye ekipleri sahadaydı. Su tahliyesini ve çamur temizliğini yapıyorlardı. Biz orada gerekli görüşmeleri yaptık. Evlere kadar girdik, vatandaşın eşyalarını taşımasına yardım ettik, erzaklarını temin ettik. Muhtarımız da yanımızdaydı. Daha sonra vatandaşlarla konuştum. AK Partili meclis üyesi arkadaşlarımız eleştiri yapıyorlar ama... Ben orada insanlara 'bu kadar izbe, kötü yerde niye yaşıyorsunuz?' diye sordum. O bölge eski tabakhaneler bölgesi. İnsanlar fabrikaları içinde oturmak mecburiyetinde kalmış. Arkadaşların dikkatini çekerim. 20 yıldır iktidarda kim var? Türkiye'de işsizlik, yoksulluk yok mu? Bunları kim çözecek? Belediye mi çözecek? İnsanların ekonomik özgürlüğü yok, fabrikaların odalarında yaşıyorlar. Siz bunların farkında mısınız? Siz başka dünyada yaşıyorsunuz. İnsanlar o fabrikadan bozma evlerde yaşıyor. Niye yaşıyor? Böyle bir soru sordunuz mu kendinize? Yoksulluğu, işsizliği çözmek yerel yönetim işi mi? Kentsel dönüşüm çözmüyorsun. Atatürk'ün kurduğu bütün fabrikaları satmışsınız. İş mi var memlekette? Neyin tartışmasını yapıyorsunuz siz?

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir