MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mecliste yüksek tansiyon! Aydın'dan Cumhur İttifakı Grubu'na: Haddiniz değildir!
Politika
13 Ocak 2023 Cuma 21:56

Mecliste yüksek tansiyon! Aydın'dan Cumhur İttifakı Grubu'na: Haddiniz değildir!

Ocak ayı son birleşiminin gündem dışı bölümünde tansiyon yükseldi. AK Parti Grup Başkanvekili Hızal ve MHP Grup Başkanvekili Şahin'in yaptığı konuşmalara CHP Grup Başkanvekili Aydın'ın verdiği yanıtlar sonrası tartışma alevlendi. Taraflar karşılıklı olarak sert sözlerle yüklenirken, zaman zaman sıralarını terk ederek birbirlerinin üzerlerine yürüdü. 

GERÇEKİZMİR - Büyükşehir Belediye Meclisi ocak ayı son birleşiminde önergelerin görüşülmesinin ardından üyelerin söz aldığı gündem dışı bölümde tansiyon yükseldi. 

AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal ve MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin'in yaptığı konuşmalara CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın'ın verdiği yanıtlar sonrası tartışma alevlendi. Taraflar karşılıklı olarak sert sözlerle yüklenirken, zaman zaman sıralarını terk ederek birbirlerinin üzerlerine yürüdü. 

HIZAL'DAN ASLANOĞLU ÇIKIŞI! 
AK Parti Grup Başkanvekili Hızal konuşmasında İZBETON'un kooperatiflerle yaptığı dönüşüm işbirliğini gündeme getirirken, CHP'nin yeni İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun medya buluşmasında yaptığı açıklamaları gündeme getirdi. Bir dönüşüm kooperatifinin başkanı olan ve il başkanlığı sonrası bu görevinden istifa ettiğini açıklayan Aslanoğlu'nun "Müteahhitler ihaleye girmedi" sözlerini dile getiren AK Partili Hızal, "Cevabını aradığımız sorulara ilgili müdürler cevap vermeyecek ama birileri çıkacak dalga geçer gibi 'Çok istiyorsa kooperatife üye olsun' diyecek. Bu siyaseti kirletmektir" dedi. 

MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin de Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Nuşirevan Elçi'nin açıklaması üzerinden CHP'ye Muharrem İnce ve Bülent Ecevit'in de sözlerini dinleterek Türk Bayrağı eleştirisi yaptı. Şahin'den ayrıca kruvaziyer turizmi üzerinden Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e 'yalan söylüyor' çıkışı da geldi. 

AYDIN'DAN ŞAHİN'E VAHDETTİN SALVOSU! 
Bu eleştirilere yanıt veren CHP'li Aydın ise, "Siyasi tartışmaları burada yaparız her zaman ama bunun da bir ayarı olması lazım. Kimse Büyükşehir Belediye Başkanımıza 'yalan söylüyor' diyemez. Siyaseti kirletmek deyince, herhalde sadece yerelde yapılmadığına göre siyaseti kimin nasıl kirlettiği üzerinde durmak gerekir. MHP Grup Başkanvekili Sayın Şahin'e bir şey söylemek istiyorum; ya metinlerinizi aynı kişiye yazdırın ya da yazan kişi bir önceki metinlerinizi okuyup yazsın. Bugün Mustafa Kemal Atatürk diyen siz bu mecliste Vahdettin övgüsü yaptınız. Ne kadar vatansever olduğunu anlattınız. Bize Vahdettin güzellemesi yaptınız bu mecliste... O Vahdettin değil mi Mustafa Kemal Atatürk'ün boynuna idam fermanını asan, İngiliz zırhlısına binip kaçan. Değil mi?" diye konuştu. 

"HADDİNİZ DEĞİLDİR!"
Aydın'ın bu sözlerine AK Partili Hızal'dan tepki geldi. Tansiyon yükselirken CHP'li Aydın, "Burada hiç kimse İzmir Büyükşehir Belediye Başkanına, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çoğunluğuna sahip CHP'nin Genel Başkanına, İzmir'de çoğunluğa sahip CHP'nin il başkanına bu tonda konuşamaz. Bu sözleri kendilerine iade ederiz. Burada Sayın İl Başkanıyla kafa yapmak kimsenin haddi değildir" açıklamasını yaptı. AK Parti sıralarından yine sesler yükselince Aydın bu kez, "Uyarmak da haddiniz değildir. Vahdettin'i savunanlarını milliyetçi diye karşımıza getirmek haddiniz değildir. Vahdettin güzellemesi yapan insanlar bize burada milliyetçilik hesabı yapamaz. Tunç Soyer'e yalancı diyemez" dedi. 

Tartışma bu mesajların ardından karşılık bağırışmalara dönüştü. Aydın Cumhur İttifakı'na Grubu'na "Senin Cumhurbaşkanı Suudi Arabistan gezisinde Türk Bayrağı'nı kaldırdı. Buna lafın var mı?" diye seslendi. 

Tartışmada AK Partili Hızal ile Başkanvekili Mustafa Özuslu da karşı karşıya geldi. AK Partili Hızal, "Burada İzmir'i konuşacaksınız" deyince, Özuslu'dan "Böyle bir zorunluluk yok" uyarısı geldi. 

Özuslu meclisi susturduktan sonra Aydın bir kez daha söz alarak, "Bize genel siyaset eleştirileri yapan Grup Başkanvekili'ne cevap veriyorum. Evi camdan olan taş atmaz" dedi. Aydın konuşurken, AK Partili Hızal bir kez daha araya girince bu kez CHP Grubu ile AK Parti Grubu sıraları arasında bağırışmalar yükseldi. 

Bu bağırışmaların ardından Başkanvekili Özuslu oturumu kapattı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir