MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Melekler Çiftliği onlara da yuva oluyor:  Depremzede can dostlar İzmir’de misafir edilecek!
Güncel
11 Şubat 2023 Cumartesi 08:14

Melekler Çiftliği onlara da yuva oluyor: Depremzede can dostlar İzmir’de misafir edilecek!

İzmir’de şiddet gören, engelli ve yaşlı hayvanların yaşama tutunmasını sağlayan ‘Melekler Çiftliği’ depremzede can dostlara da yuva olmaya hazırlanıyor. Yaklaşık 600 depremzede hayvan Kemalpaşa’da bulunan Angel's Farm Sanctuary’a nakledilecek. Kahramanmaraş’taki depremlerin ardından bölgede arama kurtarma çalışmalarına katılan çiftliğin kurucusu Çakır enkaz altından çıkan yaklaşık 30, toplam 600 hayvanın İzmir’e nakledileceğini aktardı.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Türkiye Kahramanmaraş’ta peş peşe meydana gelen 7.7 ve 7.6’lık depremlerle sarsılırken binlerce kişi hayatını kaybetti, on binlerce kişi ise yaralandı.

Ülkede seferberlik ilan edilirken enkaz kaldırma çalışmaları tam gaz devam ediyor.

Yıkılan binaların altında kurtarılmayı bekleyen vatandaşlar için hummalı mesai devam ederken sarsıntılar sonrasında enkaz altında kalan veya bakıma ihtiyaç duyan hayvanlar için de kurtarma çalışması sürüyor.

Bölgedeki var olan barınaklarda yaşayan hayvanlar büyük felaketin ardından bakıma muhtaç durumda. Barınakların zarar görmesi veya personellerinin depremde hayatını kaybetmesi, yaralanması sonucunda hayvanlar yeni bir yaşam alanına ihtiyaç duyarken evcil hayvan sahipleri de köpek ve kedilerini içinde bulundukları şartlardan dolayı İzmir’de bulunan Melekler Çiftliği’ne veya ilgili kurumlara teslim etmek istiyor.

Ankara’da 32 yıl önce Angel's Farm Sanctuary adıyla kurulan ve yaklaşık 8 yıl önce İzmir’in Kemalpaşa ilçesine taşınan ülkenin ilk ve en büyük hayvan barınağı olan Melekler Çiftliği de deprem bölgesinden 600 hayvanı misafir etmeye hazırlanıyor.

(Sibel Çakır)

Angels Farm Sanctuary Turkey & Haybap çatısı altında kurulan 30 kişilik insan&hayvan arama kurtarma ekibi H.A.R.K ile bölgede çalışmaları sürdüren ve hayvanların yanında 7 kişiyi de enkazdan çıkarma başarısı gösteren çiftliğin kurucusu Sibel Çakır Kahramanmaraş’tan bölgedeki durumu aktardı.

ENKAZDAN ÇIKAN 30, TOPLAM 600 CAN DOST İZMİR’E!

Nakil araçları dün akşam saatlerinde içlerinde köpek ve kediler başta olmak üzere; inekler, kuşlar, tavuklar ve diğer hayvanları İzmir’e taşımak için hareket ederken çiftliğin kurucusu Çakır, ‘’ Kahramanmaraş bölgesinden 500 hayvan naklediliyor. Bugünkü rotamız Hatay, minimum 100 hayvan da oradan naklederiz. Bunların içinde sadece süs hayvanları yok. İnekler var, kuşlar var, tavuklar var kedi-köpek haricinde. Yaklaşık 600 hayvan Angel’s Farm’a nakledilecek. Enkazdan çıkanlar var aşağı yukarı 30 tane. Onun haricinde sokaklarda mağdur olmuş olanlar var’’ diye konuştu.

(Deprem bölgesindeki barınakta bir köpek yavrusu)

HAYVAN SAHİPLERİ ‘NE OLUR ALIN’ DİYOR!

Çakır evcil hayvan sahiplerinin içinde bulundukları şartlardan dolayı hayvanlarını kendilerine teslim etmek istediklerini aktarırken, ‘’Sahiplerinin bize getirip ‘ne olur alın biz bakamayacağız’ dediği hayvanlar var. Evi barkı kalmamış nasıl baksın! Ağlaya ağlaya bize getirdikleri kedi, köpekler var cins hepsi. Geri almak isteyebileceklerini düşünerek tutacağız biz. Tekrar evlerine göndereceğiz. İstemeyenler için ise ilan açıp yuva arayacağız’’ dedi.

(Deprem bölgesinde kurtarılan bir kedi)

İHTİYAÇ LİSTESİ: MAMA VE İLAÇ!

Çakır çiftlik için ihtiyaç listesini de paylaştı.

Çakır, ‘’Şu an için mama ve ilaç desteği istiyoruz. Gönüllü veteriner hekim desteği talep ediyoruz. Onlara çok ihtiyacımız var. 600 tane hayvan dile kolay. Bu rakam diğer bütün STK’lara bakarsak en büyük rakam’’ dedi.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Nevin Sunar
 28 Şubat 2023 Salı 15:58
Depremde sahipsiz kalmış kedilerden Bir tane yuva vermek almak istiyorum ilgilenirseniz sevinirim
 Sibel alkalp
 21 Şubat 2023 Salı 23:44
Bende yavru köpek sahiplenmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim
 Belda
 17 Şubat 2023 Cuma 20:11
Ben depremde sahipsiz kalan kedi sahiplenmek istiyorum bu Barınak için konum yada telefon numarası atsanız İzmir’deki barınağa geliriz
 Selma karabalık
 15 Şubat 2023 Çarşamba 17:56
Depterde kimsesiz kalan evcil hayvan sahiplenmek isterim ne yapmalıyım izmirdeyim
 Sebahat
 14 Şubat 2023 Salı 00:38
Deprem zede evcil hayvanlardan sahiplenmek istiyorum nasıl yapabilirim bilmiyorum
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir