MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Memurlar iş bırakıyor: Rota yeniden CHP İzmir!
Güncel
22 Temmuz 2024 Pazartesi 09:28

Memurlar iş bırakıyor: Rota yeniden CHP İzmir!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve belediyedeki memurların yetkili sendikası Tüm Bel-Sen arasında uzun süredir devam eden TİS düğümü devam ederken memurlar Çarşamba günü tam gün iş bırakma ve CHP İzmir İl Başkanlığı’na yürüme kararı aldı.

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi ve memurların yetkili sendikası Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) arasında uzun süredir yaşanan toplu iş sözleşmesi krizi Büyükşehir cephesinin teklifi ve sendikanın teklifi reddetmesi sonrası devam ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay geçtiğimiz günlerde yaşanan eylemlerin ardından belediye meclisinden yasal sınırın üzerinde toplu iş sözleşme yapmak için yetki almış ve çözüm için önemli bir adım atılmıştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı, Başkan Cemil Tugay’ın talimatı ile sendika yetkililerini arayarak geçtiğimiz günlerde Sosyal Denge Tazminatı’nı da (SDT) kapsayan aylık 16 bin 750 TL’lik sözleşme teklifinde bulunmuş sendika teklifi kabul etmezken Tugay’a revize çağrısında bulunarak eylemlerine devam etmişti.

CHP İZMİR'E YÜRÜNECEK!

Yeni hafta ile birlikte sendika yeniden eylem çağrısı yaparken Çarşamba günü tam gün iş bırakma ve CHP İzmir İl Başkanlığı’na yürüme kararı alındı. Memurlar yaşanan kriz sürecinde geçtiğimiz ay CHP İzmir İl Binası önüne yürümüş ve taleplerini dile getirmişti.

Memurlar diğer günlerde daha önce olduğu gibi Kültürpark hollerinde gerçekleştirdikleri eylemlere devam edecek.

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Tamam
 23 Temmuz 2024 Salı 09:41
Parayı chp mi veriyor böyle bi saçmalık yok
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir