MENÜ
İzmir 21°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Menderes'te seçim tarihi belli oldu... CHP'den ilçeye çıkarma ve kritik toplantı!
Politika
7 Temmuz 2022 Perşembe 21:51

Menderes'te seçim tarihi belli oldu... CHP'den ilçeye çıkarma ve kritik toplantı!

Bakanlığın devam eden soruşturma kapsamında Menderes Belediye Başkanı Kayalar'ı görevden uzaklaştırmasının ardından başkanvekilliği seçimi tarihi de belli oldu. Öte yandan CHP İzmir Örgütü ilçeye çıkarma yapacak ve belediye önünde tam kadro bir basın açıklaması gerçekleştirilecek. Toplantı sonrası ise meclis üyeleri ile ilk süreç zirvesi var.

GERÇEKİZMİR - İçişleri Bakanlığı'nın devam eden soruşturma kapsamında Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar hakkında emniyette ifade verip serbest kaldıktan bir gün sonra verdiği görevden uzaklaştırma kararının yankıları sürüyor.

- FLAŞ KARAR: BAKANLIK BAŞKAN KAYALAR'I GÖREVDEN UZAKLAŞTIRDI!...  

Kararın ardından belediye kanunu gereği yapılacak başkanvekilliği seçiminin tarihi belli oldu. İzmir Valiliği Menderes Belediyesi'ne seçimin 18 Temmuz Pazartesi günü yapılacağını bildirdi. Buna göre Meclis Başkanvekili Gürsel Rüzgar'ın idare edeceği ve saat 14.00'te başlayacak oturumda yapılacak gizli oylama sonucunda belediye başkanvekili seçilecek. 

CHP'DEN İLÇEYE ÇIKARMA
Öte yandan Kayalar'ın için çıkan uzaklaştırma kararına sert tepki gösteren CHP İl Örgütü ilçeye tam kadro çıkarma yapıyor. CHP İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve ilçe başkanların yarın Menderes Belediye Başkanlığı önünde gerçekleştirilecek basın açıklamasında bir araya gelecek. Açıklama saat 12.00'de başlayacak. 

MECLİS GRUBUYLA İLK TOPLANTI 
Bu basın açıklamasının ardından 18 Temmuz'da yapılacak seçime giden süreci sağlıklı yönetme adına ilk zirveye de imza atılacak. CHP Heyeti partinin Menderes Belediye Meclis Grubu ile bir araya gelerek süreci ve aday konusu masaya yatıracak. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir