MENÜ
İzmir 16°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Menemen’de Hıdırellez coşkusu... Pehlivan: Menemen'de yürekler bir atar!
Yerel Yönetimler
7 Mayıs 2025 Çarşamba 12:26

Menemen’de Hıdırellez coşkusu... Pehlivan: Menemen'de yürekler bir atar!

Menemen ilçesinde, baharın müjdecisi ve umudu simgeleyen Hıdırellez kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Menemen Belediyesi’nin düzenlediği program kapsamında Ahıhıdır Mahallesi’nde gerçekleştirilen yarışmalarla başlayan etkinliklerin coşkusu, Cumhuriyet Meydanı’nda Hüsnü Şenlendirici konseriyle zirveye çıktı. Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, “Menemen’de herkesin yeri var. Herkesin sesi var. Herkesin gönlü var. Biz biriz. Biz beraberiz. Biz Menemen’iz" dedi.

Menemen’de her yıl olduğu gibi bu yıl da Hıdırellez belediyenin hazırladığı programla kutladı. İlçede Hıdırellez kutlamalarının ilk adresi Ahıhıdır Mahallesi oldu. Genç Romanlar Derneği’nin de katkılarıyla mahallede düzenlenen etkinliklerde halat çekme, çuval, yoğurtta altın, yumurta, sandalye kapmaca ve balon patlatma gibi oyunlar, heyecanlı ve bir o kadar da renkli anlara sahne oldu. Menemenli Tayfun ve Orkestrası da en güzel parçalarını yarışmalarda ter döken gençler için çaldı.

KUTLAMALARIN MERKEZİ CUMHURİYET MEYDANI OLDU

Menemen'de Hıdırellez kutlamalarının merkeziyse ilçe merkezinde yer alan Cumhuriyet Meydanı oldu. Binlerce vatandaşın doldurduğu meydanda ilk olarak 'Kaç Para Bu Beygir' isimli parçayla son günlerin en konuşulan isimlerinden olan Maykolu Nadir sahne alırken, ardından Elmas ve İzmirli Deniz, dillere yerleşen parçalarını Menemenliler için seslendirdi. Müzik resitalinde gecenin bir diğer yıldızı ise Tepecik Senfoni Orkestrası oldu. Çalınan parçalara vatandaşlar da eşlik etti.

'MENEMEN'DE YÜREKLER BİR ATAR'

Tepecik Senfoni Orkestrası’nın ardından sahneye çıkan Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Pehlivan, “Hıdrellez, Türk kültüründe, Roman kültüründe, nice medeniyetlerde binlerce yıllık bir gelenek. Yazın gelişini, toprağın uyanışını, kalplerin kardeşliğe açılışını simgeler. Birlikte dilek dileriz, birlikte oynarız, birlikte güleriz. Ama bir farkla; Menemen’de Hıdrellez bir başka kutlanır. Çünkü Menemen’de yürekler bir atar. Bugün bu coşkunun en güzel renklerinden biri de sizlersiniz sevgili Roman kardeşlerim÷ Sizler bu toprakların neşesi, coşkusu, ritmi, rengi, yüreğisiniz. Seçimlerde bana verdiğiniz o güçlü destek, o yürekten gelen sahiplenme, inanın ömrüm boyunca unutmayacağım bir vefadır. Menemen'de herkesin yeri var. Herkesin sesi var. Herkesin gönlü var. Biz biriz. Biz beraberiz: Biz Menemen'iz" dedi.

GECENİN FİNALİNİ HÜSNÜ ŞENLENDİRİCİ YAPTI

Başkan Pehlivan’ın konuşması sonrası gecenin sahneye çıkan son ismiyse, Türkiye’nin en tanınmış klarnet virtüözlerinden olan Hüsnü Şenlendirici oldu. Parçalarını Menemenliler için seslendiren ve klarnetiyle çalan Şenlendirici, Hıdırellez coşkusunu zirveye çıkardı.(DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Gerçek İzmir