MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Menemen’de gözler yeni süreçte: Aksoy’un yol haritası ne olacak?
Güncel
29 Ocak 2022 Cumartesi 08:21

Menemen’de gözler yeni süreçte: Aksoy’un yol haritası ne olacak?

Menemen davasının üçüncü duruşmasında Serdar Aksoy ve tüm sanıklar için adli kontrol şartı kalktı. Aksoy karar sonrası açıklamasında “Göreve iademizle ilgili bir sıkıntı kalmamıştır, makama gümbür gümbür geçeceğiz” derken gözler yeni sürece çevrildi. Kritik gelişmenin ardından iadenin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği merak konusu olurken Aksoy’un izleyeceği yol haritası da şekillendi.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Eski Menemen Belediyesi Başkanı Serdar Aksoy’un yargılandığı ‘zimmet ve irtikap’ davasının üçüncü duruşması 28 Ocak’ta Karşıyaka Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

AKSOY: MAKAMA GÜMBÜR GÜMBÜR GEÇECEĞİZ!

Davanın üçüncü duruşması sonunda mahkeme heyeti 2021 yılının Temmuz ayında tahliye edilen Serdar Aksoy ile birlikte tüm tutuksuz sanıkların adli kontrol şartını kaldırdı. Aksoy duruşma sonrası yaptığı açıklamada, “Adli kontrol’ün kalkması ile göreve iademizle alakalı bir sıkıntı kalmamıştır, makama gümbür gümbür geçeceğiz” ifadelerini kullanırken gözler Menemen’de yeni sürece çevrildi.

Kritik gelişmenin ardından göreve iadenin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği merak konusu olurken Aksoy’un izleyeceği yol haritası da şekillendi.

HAFTA BAŞINDA BAŞVURU
Aksoy’un hafta başında Ankara’ya giderek İçişleri Bakanlığı’na göreve dönme başvurusunda bulunacağı öğrenildi. Bakanlığın bu başvuruyu çeşitli nedenlerle reddetmesi de ihtimal dahilinde...

Aksoy bakanlıktan ret yanıtı alırsa bu kez göreve dönme başvurusunu yargıya taşıyacak. İdari yargıda açılacak dava ile görevden uzaklaştırma kararının yürütmesinin durdurulması talep edilecek. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir