MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
‘Menemen seçimi’nde flaş gelişme: CHP ve İYİ Parti'den boykot, kura ertelendi!
Politika
4 Ocak 2021 Pazartesi 11:46

‘Menemen seçimi’nde flaş gelişme: CHP ve İYİ Parti'den boykot, kura ertelendi!

Menemen Belediye Başkan Vekilliği için yapılan, CHP’li Karakurt’un kura çekimiyle kazandığı ve AK Parti kanadı tarafından yargıya taşınması sonucu yenilenen seçim yine gerçekleşemedi. Yeni kura çekiminin yapılacağı oturuma CHP'li ve İYİ Partili üyeler katılmadı. Oturumda salt çoğunluk sağlanamadığı için kura çekimi 7 Ocak Perşembe Günü’ne ertelendi.

GERÇEKİZMİR - Menemen Belediyesi’nde Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un ‘zimmet ve irtikap’ soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından İçişleri Bakanlığı’nın aldığı görevden uzaklaştırma kararı sonrası start alan ve yargıya taşınan seçim mesaisinde yeni perde açıldı. 

CHP’li Deniz Karakurt ile AK Partili Aydın Pehlivan arasında üçüncü ve dördünü turları eşitlikle biten ve kazananı kura çekiminin belirlediği yarış yargıya taşınmış, mahkeme AK Parti cephesinden gelen itiraz üzerine yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Yürütmeyi durdurmaya Menemen Belediye Başkanlığı tarafından yapılan itiraz reddedilince İzmir Valiliği kura çekiminin tekrarlanmasını kararlaştırdı. 



'MİLLET İTTİFAKI'NDAN BOYKOT: ERTELENDİ! 
Menemen Meclisi de bu karar doğrultusunda bugün saat 17.00'de kura çekiminin tekrarlanması gündemiyle toplandı. CHP'li  Nursel Katipoğlu'nun açtığı oturumda flaş gelişme yaşandı. Süreçte kura çekiminin yenilenmesine karşı çıkan ve yargının nihai kararının beklenmesi gerektiğinin altını çizen CHP ile İYİ Parti Grubu'nun boykotu oturumun ertelenmesine neden oldu. CHP'li ve İYİ Partili üyeler oturum öncesi aldığı karar gereği toplantıya katılmadı. Bu hamleyle oturumda salt çoğunluk sağlanamadığı için toplantı ve dolayısıyla kura çekimi de 7 Ocak Perşembe günü aynı saate ertelendi. 

AK Parti ve MHP Grubu boykota “Bunda bir art niyet seziyoruz. Menemen’in kaybedecek bir dakikası bile yok. Aldığınız bir grup kararı varsa kamuoyuna açıklayın” açıklamasıyla sert tepki gösterdi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir