MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Menemen’de ‘maden’ isyanı… Başkan net konuştu: Sonuna kadar haklıyız!
Yerel Yönetimler
20 Eylül 2017 Çarşamba 17:23

Menemen’de ‘maden’ isyanı… Başkan net konuştu: Sonuna kadar haklıyız!

Emiralem bölgesine yapılacak maden ocağına Valilik’ten ÇED vizesi çıkmasının ardından yapılan toplantıda konuşan Belediye Başkanı Şahin, “Büyükşehir baraj yapmak istiyor. ÇED raporundan dolayı sürüncemede kalıyor. Burada gerek yoktur diyorlar. Sonuna kadar haklıyız” dedi.

Menemen Emiralem’de İzmir Valiliği’nin “ÇED gerekli değildir” izniyle açılması planlanan maden ocağı, kırma – eleme, hazır beton tesisi projesiyle ilgili toplantı yapıldı.

Toplantıya Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, çeşitli STK temsilcileri, Emiralem ve civar köy muhtarları, yöre öncüleri, avukat ve doktorlar katıldı.

SONUNA KADAR HAKLIYIZ
Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin toplantıda konuşmacıları dinledikten sonra söz aldı.

Başkan Şahin, “Konuşulanları toparlayacak olursak, çevre konusu olunca hepimizin ayağa kalkması gerek. Bunda hemfikiriz. Bu noktada herkes birleşiyor. Birleşen arkadaşlara da çok çok teşekkür etmek istiyorum. Biz de belediye olarak birleşmek zorundayız. Madem bu bölgenin şehreminliğini, belediye başkanlığını yapıyoruz, buna duyarsız kalmak mümkün değildir. Daha önceki termik santrallerle ilgili hep içindeydik, destek koyduk. Burada da “Kamu yararı vardır” diyerek Valiliğin verdiği bir karar var. Büyükşehir belediyemiz baraj yapmak istiyor ki insanların hayatı su demektir, ÇED raporundan dolayı sürüncemede kalıyor. Su toplayacak, baraj yapacak bir kurum ÇED’e takıldığı için 3-5 yıldır o barajı yapamıyor. Engelleniyor. Burada ise ÇED’e gerek yoktur, toz yapabilirsiniz, tarımı mahvedebilirsiniz diyorlar. Biz sonuna kadar haklıyız. Öncelikle hukuki yollara başvurarak bölge idari Mahkemesine başvurarak yürütme durdurma kararı isteyelim. Kamuoyu önemli. Belki davamızı yüzde yüz alacağız. Daha önceki örneklerimizde olduğu gibi. Hiçbir siyasi ayrım yapmadan MHP, CHP, AKP…” diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir