MENÜ
İzmir 17°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Menemen’deki krizde DİSK’ten Belediye İş’e açık destek!
Güncel
18 Şubat 2021 Perşembe 13:28

Menemen’deki krizde DİSK’ten Belediye İş’e açık destek!

Menemen Belediyesi’nde şirketlerin yetki devri üzerinden CHP ile AK Parti arasında yaşanan ve krize dönen anlaşmazlık sonrasında eylemlerini sürdüren Belediye İş Sendikası’na DİSK’ten destek kararı çıktı. İlçeye giderek tavır sergileyeceklerini aktaran DİSK Ege Bölge Temsilcisi Sarı, “Örgütlü örgütsüz hangi sendikadan olduğuna bakılmaksızın bu mağduriyetin giderilmesi noktasındaki tavrımızı sergileyeceğiz” dedi.

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR - Menemen Belediyesi’nde Meta-Su ve Menaş şirketlerinde yetki devri üzerinden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve AK Parti arasında yaşanan tartışmaya Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilciliği de girdi.

CHP’li Deniz Karakurt’ta olan şirket yetkilerinin devrini isteyen Menemen Belediyesi Başkan Vekili AK Partili Aydın Pehlivan meclisten onay alamayınca 660 personelin iş yerine alınmadığı belirtilmişti. Kurumda örgütlü olan Belediye İş Sendikası da günlerdir ilçede eylemlerini sürdürürken sürpriz bir hamle DİSK’ten geldi.

Belediye İş Sendikası’na destek kararı alan DİSK’in Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “DİSK olarak hangi işverenin hani belediyenin işçileri hangi koşullarda mağdur ettiği bizi ilgilendirmiyor. İzmir’imizin güzel ilçesi Menemen’de tartışmalı seçimden sonra 660 işçi arkadaşımız mağdur edilmiştir. İktidarı ele geçiren herkes hıncını işçilerin üzerindeki oyunlarıyla göstermeye çalışıyor. Örgütlü örgütsüz hangi sendikadan olduğuna bakılmaksızın bu mağduriyetin giderilmesi noktasındaki tavrımızı yarın saat 13:30’da işi, ekmeği ve aşı için direnen Meta-Su işçileri için sergileyeceğiz. “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz” şiarıyla kitlesel katılım sağlayacağız” dedi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir