MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Merak edilen soruyu Cemil Tugay yanıtladı: Soyer neden yangın söndürme uçağı alamadı?
Yerel Yönetimler
21 Ağustos 2024 Çarşamba 11:57

Merak edilen soruyu Cemil Tugay yanıtladı: Soyer neden yangın söndürme uçağı alamadı?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay geçmiş dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer döneminde uçak alımı için toplanan paralar ile belediyenin hangi alımları yaptığını açıkladı. Soyer döneminde uçak alımı için kampanya düzenlemiş fakat AK Parti uçak alınamaması sonrasında sık sık eleştiride bulunmuştu.

GERÇEKİZMİR - İzmir, Karşıyaka başta olmak üzere birçok ilçede yangınlarla mücadele ederken Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay gündeme ve yangınlara ilişkin bir basın toplantısı düzenledi.

Tugay geçmiş dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer döneminde yangınlarla mücadele için uçak alımı yapılması için düzenlenen kampanya, neden uçak alınamadığı ve toplanan paraların nerelere harcandığına dair açıklamada bulundu.

Tugay o dönem toplam 1 milyon 700 bin TL’nin toplandığını bu para ile uçak alınamayacağını belirtti. Tugay belediyenin toplanan para ile hangi alımları yaptığını açıkladı.

“O PARAYLA UÇAK ALINMASI MÜMKÜN DEĞİL”

Tugay şunları ifade etti: Eleştirildiğimiz bir konuya benden önceki dönemde olmasına rağmen cevap vermeye ihtiyaç duyuyorum. Tunç Soyer zamanında uçak alımı bir kampanya başlatılacağı bu kampanyada bir miktar para toplandığı hale uçak alınmadığı hale bir eleştiri var biliyorsunuz. Bilgileri aldım. Bir bağış kampanyası başlatılmış. Paranın kullanımı ile ilgili pek çok madde bildirilmiş biri de hava aracı alınması olmuş. Toplamda 1 milyon 700 bin TL olmuş. Bu rakam uçak alımı yetersiz bir rakamadır ve uçak alamazsınız. O günkü şartlarda belediyemiz yetkilileri bu para ile 50 tane römork almışlar yangın tipi römork ve 50 çeşit bitki fidanından 30 bin tane alınmış ve 200 dönümlük yere dikilmiş, 2 tane de prefabrik yapı alınmış. Nerelerde kullanıldığı ile ilgili bilgi de valiliğe iletilmiş. Cevabı devlet makamlarında olan bir bilgiyi insanların kafasında soru işareti oluşturacak şekilde siyasetçiler tarafından paylaşılmasının etik olmadığını düşünüyorum. Bununla kimsenin uçak alması mümkün değil.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir