MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mermer ocağı polemiği: Başkan ile vekil karşı karşıya!
Politika
3 Ağustos 2019 Cumartesi 08:27

Mermer ocağı polemiği: Başkan ile vekil karşı karşıya!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın Selçuk'taki tartışmalı mermer ocağı için ÇED sürecinin iptal edildiğini duyurması sonrası, Kaya ile Selçuk Belediye Başkanı CHP'li Filiz Ceritoğlu Sengel arasında polemik yaşandı.

GERÇEKİZMİR - AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Selçuk’ta mermer ocağı için ÇED sürecinin iptal edildiğini duyurdu. Seçuk’ta ÇED süreci sonlandırılan mermer ocağı ile ilgili yazılı açıklama yapan İlçe Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, “Mermer ocağına dair ÇED görüşünün olumsuz çıktığına yönelik havadisler nüksetti. Doğru olduğunu umuyorum. Ancak Torbalılı sayın milletvekilimiz olayı siyasete sokmaya çalışıp, biz ‘doğa’ derken, ‘katliam’ derken, başka bir mevzuda dans etmeye çaba sarf ediyor. Ama bu oluyor mu şimdi?  Canınız sağ olsun. Bu arada bizim derdimiz hala aynı; Efes Selçuk hepimizin, bu kente en çok bu kentte yaşayanlar sahip çıkar” dedi.

İZMİRLİ VEKİLDEN ŞİRİNCE MÜJDESİ-HABER İÇİN TIKLAYINIZ

Bu süreçte kendilerine destek olan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir milletvekilleri ve muhtarlara teşekkür eden Sengel, “Siyasetten uzak tek yürek olan halkımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Belevi, Şirince ve Gökçealan dahilinde halen daha devam eden jeotermal girişimleri, maden ve taş ocaklarına ve gözünü bu bakir topraklara diken herkese bir lafımız var: Efes Selçuk tarım ve turizm kentidir. Aksini kabul etmemiz mümkün değil. Bu güzelim kente ve kirlenen çığlık atan Küçük Menderes‘e sahip çıkmak zorundayız. Gelin geleceğimizi kurtarmaya devam edelim. Çünkü biz bu toprakları atalarımızdan miras değil, çocuklarımızdan emanet aldık” diye konuştu.

KAYA: KOMİK BİR AÇIKLAMA YAPMIŞ

Sengel'in "Doğru olduğunu umuyorum. Ancak Torbalılı Sayın Milletvekilimiz olayı siyasete sokmaya çalışıp, biz doğa derken, katliam derken; başka bir mevzuda dans etmeye çaba sarf ediyor"  açıklamaları sonrası Kaya’dan kontra geldi.

Mermer ocağının yapılmayacağını gösteren belgeyi de paylaşan Kaya sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı;

Çevreye değil ama çevresine bir hayli duyarlı olan, Selçuk'un CHP'li Belediye Başkanı komik bir açıklama yapmış. Yürütmeye çalıştıkları algı başarısız olunca, ne yapacağını şaşırmış. Peki biz şaşırdık mı, hayır. Çünkü sizi iyi tanıyoruz.

Önce olmayan bir şey üzerine kamuoyu yarat, sonra yalanlarla algıyı besle, işin gerçeği ortaya çıkınca da "biz çok mücadele ettik, bu işi engelledik" de. Siyasette yenisiniz ama CHP'nin tarzına baya hakimsiniz. Tebrikler. Ama unuttuğunuz bir şey var, hemşehrilerimiz buna kanmaz

Şov ve dans bizim işimiz değil, 100 günlük icraatınıza baktığımızda kimin işi olduğu da açıkça görülüyor. Biz bu konuda siyaset değil samimiyetle hareket ederiz. Çözümü de hızlıca gerçekleştiririz. Buyurun, çözümün belgesi de burada. Selçuk'umuza Mermer Ocağı yapılmayacak!

Lafı uzatmaya gerek yok. Ne zamanki Selçuk'umuzun doğasına, tarihine ve kültürüne resmini paylaştığım Bülbül Dağı'ndaki gibi bir sahiplenmeniz olur, sizinle ancak o zaman bu konuları konuşabiliriz. Çünkü bize lafa değil icraata bakarız.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir