MENÜ
İzmir 16°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Meslek Fabrikası'nda kadro çağrısı!
Yerel Yönetimler
6 Ocak 2021 Çarşamba 10:04

Meslek Fabrikası'nda kadro çağrısı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meslek fabrikasında eğitmen olarak çalışan kişiler Başkan Soyer’e giderek daimi iş taleplerini iletecek. Eğitmenler adına konuşan Rabia Horasanlı, “38 tane kadın 1 tane erkek öğretmeniz. Biz belediyenin herhangi bir biriminde daimi bir iş istiyoruz. 1 ay çalışıp 2 ay oturmak istemiyoruz” dedi. İş için sözleşme süresinin dolması ve yeni ihale tarihinin netleşmemesinden dolayı belirsizlik yaşandığı da aktarıldı.

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meslek fabrikasında eğitmen olarak çalışan 39 kişi daimi iş talebi için harekete geçti. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e gidecek olan eğitmenler sözleşme süresinin bitmesi ve yeni dönem için ihale tarihinin netleşmemesinden dolayı belirsizlik yaşandığını düşünerek hamle yaptı.

Yılın belirli dönemlerinde çalışan 39 eğitmen adına konuşan Rabia Horasanlı hem süreci özetledi hem de talepleri sıraladı. Belediye Başkanı Soyer’e seslenen Horasanlı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylemlerini hatırlatarak ayrıca taşeronun kaldırılması gerekliliğine de vurgu yaptı.

DAİMİ İŞ İSTİYORUZ!
Horasanlı şunları söyledi: Biz meslek fabrikası eğitmenleriyiz. Hepimizin ayrı branşı var. Her yıl ihalemiz oluyor. Hep 8-9 ay çalıştık, 1 yıl dolu dolu çalışmadık. Ona göre ücret alıyoruz, kıdemimiz yok. Bayramlarda hafta içine denk gelmesin diye dua ediyoruz, çünkü para alamıyoruz. Biz işimiz daimi olsun istiyoruz. 12 ay çalışan, iş gören eğitimciler olmak istiyoruz. 5 yıldır bunun mücadelesini veriyoruz. Şu anda sözleşme 28 Aralık’ta sona erdi, diğer ihale açılmadı. Şu an belirsizlik var. Pandemi sürecinde bizim derslerimiz dünya genelinde iptal oldu. Başkanımız sağ olsun bir kısmımız maske dikiminde iş gördü. Ama bizim sözleşmemiz sona erdiğinde işsiziz. 38 tane kadın 1 tane erkek öğretmeniz. Biz belediyenin herhangi bir biriminde daimi bir iş istiyoruz. 1 ay çalışıp 2 ay oturmak istemiyoruz. Başkanımız kadın istihdamına çok önem veriyor. İnanıyoruz başkanımız diğer projeleri gibi kadın istihdamına öncelik verir ve meslek fabrikası eğitmenleri olarak seslerimizi duyar. Çok yoldan ulaşmaya çalıştık olmadı, bugün kapısına gideceğiz ve iş isteyeceğiz. Başkanımız pandemi sürecinde bize destek verdi ama bizim tek istediğimiz CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi taşerona son verilsin. CHP belediyelerinde taşeron olmasın. Bizim için başkanımız çok önemli, seviyoruz, ne olursa olsun oyumuzu ona vereceğiz. Kadın istihdamını önde tuttuğu için meslek fabrikaları eğitmenlerine gerekeni yapacaktır diye düşünüyorum. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir