MENÜ
İzmir 21°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Metro A.Ş.'de 'TİS' krizi: Ve sendika 'grev' dedi!
Güncel
1 Ekim 2021 Cuma 12:50

Metro A.Ş.'de 'TİS' krizi: Ve sendika 'grev' dedi!

Demiryol-İş Sendikası arasında uzun süredir devam eden görüşmelerden ve arabulucu sürecinden de sonuç çıkmayınca grev kararını astı.

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İzmir Metro A.Ş.'de toplu iş sözleşmesi (TİS) krizi sürüyor. 

İşveren sendikası SODEM-SEN ile ray emekçilerinin örgütlü olduğu Türk-İş'e bağlı Demiryol-İş Sendikası arasında uzun süredir devam eden görüşmelerden sonuç çıkmayınca arabulucu mekanizması devreye girmişti. Bu süreçten de sonuç çıkmayınca sendika grev kararı aldı. 

Demiryol İş Sendikası, bugün İzmir Metro A.Ş.'ye ait tüm binalara grev kararını astı ve böylelikle 1 aylık yasal süre başladı. İşçiler bu süreçte eylemde giydikleri ve "Eşit haklar istiyoruz", "Üvey evlat olmak istemiyoruz", "Ücrette adalet istiyoruz" yazılı yelekler yeleklerle mesai yapacak, anlaşma sağlanmazsa grev yola çıkacak ve metro ile travmayda tüm seferler duracak. 




TALEPLERİMİZİN ARKASINDAYIZ 
Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası İzmir Şube Başkanı Hamdullah Giral karara ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Emeğimizin karşılığını, evimizi geçindirebileceğimiz ve insanca yaşayabileceğimiz ücretleri istiyoruz. Amacımız ne kendimizi ne de İzmir halkını mağdur etmek. Tunç Soyer başkanımızdan tek isteğimiz 21 yıldır düşük ücret politikasıyla emek sömürüsü yapan METRO A.Ş. yönetimine artık dur demesidir. METRO A.Ş. yönetimi olumlu bir sonuçla dönüş yaparsa grev halayı çekmek yerine iyi bir toplu sözleşme için kutlama halayı da çekeriz. Sendika olarak üyelerimizin taleplerinin arkasındayız, kabul edilene kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğiz.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir