MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Metro A.Ş.'de 'grev yolunda' yine anlaşma yok, gözler yeni zirvede!
Ekonomi
26 Temmuz 2023 Çarşamba 20:04

Metro A.Ş.'de 'grev yolunda' yine anlaşma yok, gözler yeni zirvede!

Büyükşehir şirketi Metro A.Ş’de 625 çalışanı ilgilendiren TİS süreci çıkmaza girince sendika 31 Temmuz günü greve çıkılacağını duyurdu. Masadaki uzlaşmazlık 11 maddeden oluşurken, grev tarihine 5 gün kala taraflar arasında gerçekleşen görüşmeden yine sonuç çıkmadı. Sendika ve SODEM-SEN temsilcileri 27 Temmuz Perşembe günü (yarın) bir kez daha masaya oturacak.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İzmir Metro A.Ş. ile işveren sendikası SODEM-SEN ile metro ve tramvayda çalışan işçilerin örgütlü Türk-İş’e bağlı Demiryol-İş Sendikası arasında gerçekleştirilen 10’uncu dönem Toplu İş Sözleşme (TİS) görüşmelerindeki kriz sürüyor. 

18 Temmuz'da bir araya gelen tarafların görüşmesinde yine uzlaşı sağlanamamış ve sendika istenilen şartlar sağlanmazsa 31 Temmuz günü saat 05.00 itibariyle 625 metro ve tramvay işçisinin greve çıkacağını duyurmuştu. 

Sendikanın açıkladığı grev tarihine 5 gün İzmir ulaşımının can damarı metro ve tramvayın devre dışı kalıp kalmayacağı merak konusu olurken süreçte kilit rol oynayacak zirve bugün Metro A.Ş’nin Halkapınar’daki Genel Müdürlük binasında gerçekleşti. Yaklaşık 5 saat süren görüşmede anlaşma sağlanamayan 11 maddenin bazı detaylarında ilerleme kaydedilse de hiç birinde tamamen uzlaşma sağlanamadı. Taraflar 27 Temmuz günü yeniden bir araya gelmek için sözleşti.  

MASADA 11 MADDE, GÖZLER YENİ ZİRVEDE! 
Taraflar arasında 11 maddede anlaşma sağlanamadı. Bunlardan 7 tanesi ücretle ilgili maddelerden oluşurken geri kalan 4’ünü idari maddeler oluşturuyor. Uzlaşılamayan maddelerde ortak yol bulunursa imzalar atılacak, 27 Temmuz Perşembe günkü toplantıda da uzlaşma zemini oluşmazsa 31 Temmuz sabah saatlerine kadar görüşme trafiğinin devam etmesi bekleniyor. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir