MENÜ
İzmir 23°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Metro çalışanları kazan kaldırdı, Başkan Tugay'a seslendi: Bu zulme dur de!
Güncel
22 Mayıs 2024 Çarşamba 15:43

Metro çalışanları kazan kaldırdı, Başkan Tugay'a seslendi: Bu zulme dur de!

İzmir Metro A.Ş çalışanı Demiryol-İş Sendikası üyesi işçiler tarafından yapılan açıklamada ödenmeyen mesai ücretlerine dikkat çekilirken, işten çıkarılan işçilere de vurgu yapıldı. Açıklamada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay'a, “Bu zulme bir an önce dur de” çağrısı yapıldı.

GERÇEKİZMİR – 31 Mart yerel seçimlerinin ardından İzmir Büyükşehir ve ilçe belediyelerindeki maaş ve işten çıkarma krizleri artarak devam ediyor.

Son olarak İzmir Metro A.Ş. çalışanı Demiryol-İş Sendikası üyesi işçiler, “Metro A.Ş yönetimi sorunlarımıza kalıcı bir çözüm üretmediği gibi, her geçen gün sorunlar çıkarmaya, var olan sorunları çözülemez hale getirmeye gayretli bir şekilde kin ve nefretle devam etmektedir” diyerek eyleme gideceklerini açıklamıştı.

Sendika tarafından bugün yapılan açıklamada işçilerin eksik ödenen hak edişlerine dikkat çekilirken. Metro A.Ş yönetiminin baskı ve mobbing uyguladığı ve işten çıkarma tehdidinde bulunduğu iddia edildi. Ayrıca açıklamada işten atılan işçiler de konu edilirken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a, ‘Bu zulme bir an önce dur de” çağrısı geldi.

Sendikadan yapılan açıklamada yarından itibaren sivil kıyafet ve sakal eylemine başlanacağı da açıklandı.

SENDİKADAN YAPILAN AÇIKLAMA ŞÖYLE;

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir