MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Metro ve tramvaydaki TİS krizinde kritik zirvenin tarihi belli oldu!
Ekonomi
24 Temmuz 2023 Pazartesi 13:44

Metro ve tramvaydaki TİS krizinde kritik zirvenin tarihi belli oldu!

Büyükşehir şirketi Metro A.Ş’de 625 çalışanı ilgilendiren TİS süreci çıkmaza girince sendika 31 Temmuz günü greve çıkılacağını duyurdu. Taraflar arası uzlaşmazlık 11 maddeden oluşurken, grev tarihine 1 hafta kala kilit rol oynayacak görüşmenin tarihi belli oldu. Buna göre sendika ve SODEM-SEN temsilcileri 26 Temmuz günü bir kez daha masaya oturacak.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İzmir Metro A.Ş. ile işveren sendikası SODEM-SEN ile metro ve tramvayda çalışan işçilerin örgütlü Türk-İş’e bağlı Demiryol-İş Sendikası arasında gerçekleştirilen 10’uncu dönem Toplu İş Sözleşme (TİS) görüşmelerindeki kriz sürüyor. 

Son olarak 18 Temmuz'da bir araya gelen tarafların görüşmesinde yine uzlaşı sağlanamamış ve sendika istenilen şartlar sağlanmazsa 31 Temmuz günü saat 05.00 itibariyle 625 metro ve tramvay işçisinin greve çıkacağını duyurmuştu. 

Sendikanın açıkladığı grev tarihine 1 hafta kala İzmir ulaşımının can damarı metro ve tramvayın devre dışı kalıp kalmayacağı merak konusu olurken süreçte kilit rol oynayacak zirvenin tarihi belli oldu. 

Buna göre İşçi örgütü Demiryol-İş Sendikası ile işveren sendikası SODEM-SEN temsilcileri 26 Temmuz Çarşamba günü Metro A.Ş’nin Halkapınar’daki Genel Müdürlük binasında saat 14:00’da bir araya gelecek. 

MASADA O 11 MADDE! 
Taraflar arasında henüz 11 maddede anlaşma sağlanamadı. Bunlardan 7 tanesi ücretle ilgili maddelerden oluşurken geri kalan 4’ünü idari maddeler oluşturuyor. Uzlaşılamayan maddelerde ortak yol bulunursa imzalar atılacak, Çarşamba günkü toplantıda da uzlaşma zemini oluşmazsa 31 Temmuz sabah saatlerine kadar görüşme trafiğinin devam etmesi bekleniyor. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Egeli
 24 Temmuz 2023 Pazartesi 18:05
Çalışanların Mücadelelerinde Başarılar diliyorum Emek Yüce Değerdir Teşekkür ile Ödenmez
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir