MENÜ
İzmir 24°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Millet İradesine Sahip Çıkıyor mitinginde Murat Çalık mesajı: Toplum vicdanı çığlık atıyor!
Güncel
6 Ağustos 2025 Çarşamba 20:58

Millet İradesine Sahip Çıkıyor mitinginde Murat Çalık mesajı: Toplum vicdanı çığlık atıyor!

CHP'nin "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitinginde konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Ekrem İmamoğlu’nun Silivri’den gönderdiği mesajı okuduktan sonra, cezaevinde tutuklu bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık için tahliye çağrısı yaptı. Çelik, “Toplum vicdanı çığlık atıyor. Bu zulüm sona ermeli” dedi. CHP Lideri Özgür Özel ise "Stres altında tutup doğru beslenmesini engelleyerek canına kast ediyorlar" sözleriyle tepki gösterdi.

GERÇEKİZMİR- CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in İstanbullulara yaptığı çağrı ile 43'üncü Tuzla'da gerçekleştirilen "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitinginde Ekrem İmamoğlu'nun Silivri Cezaevi'nden gönderdiği mesajı okuyan Özgür Çelik, İmamoğlu'nun mektubunun ardından Buca Cezaevi'nde tutuklu bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık için mesajlar verdi. Çelik'in "Toplum vicdanı çığlık atıyor" açıklamasının ardından Özgür Özel de "Stres altında tutup doğru beslenmesini engelleyerek canına kast ediyorlar" ifadeleriyle tepki gösterdi. 

"TOPLUM VİCDANI ÇIĞLIK ATIYOR"

Çelik, Murat Çalık'ın yaşadığı süreci "zulüm" olarak nitelendirdiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 

“İzmir’de tedavi gördüğü hastaneden cezaevine sevk edildi. Günlerdir söylüyoruz. Haftalardır, aylardır söylüyoruz. Mehmet Murat Çalık, Beylikdüzü Belediye Başkanı’mız 2 kere kanser atlatmış. Çalık Başkan cezaevi koşullarında 21 kilo kaybetmiş, anjiyo olmuş ve günlerdir hastanede tedavi görüyor. Cezaevi koşullarında hastalığının nüksetme ihtimali var. Bir rapor hastaneden Adli Tıp’a gönderildi. Sonucu ne olursa olsun, o raporda ne yazarsa yazsın. Toplum vicdanı çığlık atıyor. Bu çığlık Türkiye’nin dört bir yanına yayılıyor. Bu zulüm sona ermelidir. Ailesine yapılan bu zulüm sonlanmalıdır. Mehmet Murat Çalık bir an önce tahliye edilmelidir” dedi.

"CANINA KAST EDİYORLAR"

Özgür Özel de Murat Çalık'a uygulanan sürece tepki gösterdi: "Murat Çalık'ı İzmir'de annesini bayıltarak, ağlatarak cezaevine koydular. Gözümüz kulağımız Adli Tıp'ın üzerinde. Şu kadarını söyleyelim: Murat Çalık hükümlü değil. Hükümlü olsa uygulanacak şeyleri bir tutukluya uygulamak... Ceza almamış, suçsuzluk esas. Yargılama başlasa suçsuzluğu ispat olacak ama nüksetme tehlikesi var. Stres altında tutup doğru beslenmesini engelleyerek canına kastediyorlar."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Gerçek İzmir