MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Milli Piyangocuların Başkanı Çakmak: Haram ama işimiz bu!
Güncel
21 Aralık 2020 Pazartesi 09:09

Milli Piyangocuların Başkanı Çakmak: Haram ama işimiz bu!

Her yılbaşı sürecinde tartışma yaratan ‘piyango bileti almak haram mı?’ konusu özelinde açıklamalar yapan İzmir Milli Piyango ve Şans Oyunlar Bayileri Esnaf Odası Başkanı Paşa Çakmak, “Haram değil dersek dinden çıkmış oluruz. Bu haram ama bizim işimiz de bu” dedi. Çakmak, Diyanet İşleri’nin açıklamasını da değerlendirdi.

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR - İzmir Milli Piyango ve Şans Oyunlar Bayileri Esnaf Odası Başkanı Paşa Çakmak, açıklamalarda bulundu.

Her yılbaşı sürecinde ülke gündeminde yer tutan ‘piyango bileti almak haram mı?’ sorusu üzerine konuşan Oda Başkanı Çakmak net mesajlar verdi.

HARAM AMA BİZİM İŞİMİZ DE BU!
Başkan Çakmak, “Bir sene duruyorlar duruyorlar yılın sonunda açıklama yapıyorlar. Yılın her günü oyunlar oynanıyor, çekilişler var. Diyanet açıklama yapıyor ama kendi de faizle para alıyor. Evet haram. İnandığımız dinimiz bunun haram olduğunu söylüyor ama faizin de haram olduğunu söylüyor. Şu anda bunun gündeme getirilmesinin maksatlı olduğunu söylüyorum. Dinimize göre şans oyunları kumar geçiyor, günah. Fuhuş günah ama devlet eliyle yapılıyor, faiz haram. Bugün sistem bu... Devletin dini olmaz, vatandaşın dini olur. Devlet oynatır. Diyanet doğru olanı söylemiş. Doğru, haram. Ama kendi de faiz alıyor. Diyanet’e bir şey demiyorum, doğru olanı söylemiş. İnsanlara belki farklı gelebilir. Haram olduğunu biz de biliyoruz, Diyanet de biliyor, soran cahil adam da biliyor. Kim sorduysa onu maksatlı… Biz kendimizden sorumluyuz. Haram değil dersek dinden çıkmış oluruz. Bu haram ama bizim işimiz de bu” ifadelerini kullandı.

DİYANET ‘HARAM’ DEMİŞTİ
Geçtiğimiz günlerde bir vatandaşın Diyanet İşleri Başkanlığı’na yönelttiği soruya verilen cevap kamuoyunda ve sosyal medyada tartışmanın fitilini ateşlemişti. Diyanet İşleri’nin vatandaşa yanıtında, “Piyango bileti ve çıkan ikramiyeyi almak haramdır” ifadeleri yer almıştı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir