MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Milyarlık metro projesi için 3 bin TL’lik kaynak!
Güncel
15 Ocak 2024 Pazartesi 21:42

Milyarlık metro projesi için 3 bin TL’lik kaynak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan 2024 Yılı Yatırım Programı Resmi Gazete’de yayımlandı. Halkapınar-Otogar metro hattı için İzmir yine umduğu desteği bulamadı. Proje için 3 bin TL’lik sembolik ödenek belirlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan 2024 Yılı Yatırım Programı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Hükümetin yapmayı vaat ettiği, 10 yılı aşkın süredir kent gündeminde yer edinen 4 buçuk kilometre uzunluğundaki Halkapınar-Otogar Metro hattı için İzmir yine umduğu desteği bulamadı.

İzmir’de kent içi ulaşım için kritik öneme sahip olan Halkapınar-Otogar metrosuna bu yıl da üç bin TL’lik simgesel bir bütçe ayrıldı.

2018’de yatırım planına alınan Kiraz-Ödemiş demiryolu projesi için de 2024 yılı yatırım bütçesi için bin TL’lik sembolik rakam ayrıldı.

ANKARA-İZMİR YHT İÇİN 27.5 MİLYAR BÜTÇE

2024 Yılı Yatırım Programı kapsamındaki yatırım ödeneğinden en yüksek payı yüzde 31,7 ile ulaştırma-haberleşme sektörü yatırımlarının aldığı görüldü. Bu yıl ulaştırma sektörü yatırımları için yüzde 162 artışla 319 milyar lira ödenek tahsis edildi. Özellikle demir yolu yük ve yolcu taşımacılığının geliştirilmesi amacı doğrultusunda Ankara-İzmir Yüksek Standartlı Demiryolu projesine 27,5 milyar lira, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Yüksek Standartlı Demiryolu projesine 16,3 milyar lira ve Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren projesine 14,2 milyar lira ödenek sağlandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir