MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mısır alarmda: İran hava sahasından uzak durun
Dünyadan
7 Ağustos 2024 Çarşamba 22:23

Mısır alarmda: İran hava sahasından uzak durun

Mısır, İsrail ve İran arasındaki gerginlik nedeniyle Perşembe günü sabah erken saatlerde tüm havayolu şirketlerine üç saatlik süre için İran hava sahasından uzak durmaları talimatını verdi

İsrail’in İran başkenti Tahran’da Hamas lideri İsmail Haniye’ye suikast düzenlemesinin ardından bölgede tansiyon yükseliyor.

NATOM YAYINLADI

Kahireli yetkililer, "Tüm Mısırlı taşıyıcılar Tahran üzerinden uçmaktan kaçınacaktır. Söz konusu bölge üzerinde hiçbir uçuş planı kabul edilmeyecektir” açıklamasında bulundu.

Mısırlı bir yetkili Tahran’ın "askeri tatbikatlar" nedeniyle İran hava sahasında uçmaktan kaçınılması gerektiğini söylediğini aktardı.

İsmi açıklanmayan yetkili, "İranlı yetkililerin tüm sivil havacılık şirketlerine gönderdiği bir rapora dayanarak, İran hava sahası üzerindeki uçuşlardan kaçınılması gerekiyor" dedi.

Mısır bugün İran hava sahası için NATOM yayınlandı. Daha sonra bildirimi doğrulayan Mısır Sivil Havacılık Bakanlığı, “askeri tatbikatlar” nedeniyle 7 Ağustos günü Tahran saatiyle 11:30-14:30 ve 8 Ağustos günü 04:30-07:30 saatleri arasında İran hava sahası üzerinde uçmamaları için tüm Mısırlı havayolu şirketlerine bir uyarı gönderdiğini doğruladı.

NATOM NEDİR

NATOM, havacıları uçuş ve yer emniyetini etkileyebilecek bazı önemli durumlardan haberdar etmek için yayımlanan bildiriye verilen isim.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir