MENÜ
İzmir 24°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Montella, Arda Güler'in oynayacağı yeri açıkladı
Spor
9 Haziran 2024 Pazar 21:01

Montella, Arda Güler'in oynayacağı yeri açıkladı

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Euro 2024 öncesi Polonya ile oynanacak hazırlık maçı öncesinde basın toplantısında konuştu.

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Polonya ile yapacağımız özel maç öncesi basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Maça as kadro ile çıkmayacaklarını söyleyen Vincenzo Montella, "Polonya ile Gürcistan benzer oynuyorlar ama çok da benzer değiller. 5'li oynuyor gibi gözüküyorlar ama her zaman 5'li oynadıklarını görmüyoruz. Buradaki oyuncuların hepsi oynayabilecek seviyede. Bazı oyuncuları göndermek zorunda kaldık. Sadece 11 oyuncuyla oynayabileceğiniz bir futbol kalmadı. 5 değişiklik hakkınız var 16 futbolcu üzerinden plan yapmalısınız. 8 gün kala bazı oyuncularımızın dinlenmesi gerekiyor. Kimseyi yormaya gerek yok. Yarın kadroda bir karışım olacak. Bazılar memnun olmayacak ama başka da bir seçeneğimiz yok." diye konuştu.

"İKİ POZİSYONU DA OYNAYABİLECEK BİR FUTBOLCUMUZ"

Arda Güler'in hangi pozisyonda oynatılacağı hakkında konuşan İtalyan teknik adam, "Arda Güler, iki pozisyonu da oynayabilecek bir futbolcumuz. Son zamanlarda genelde sağ kanat oynadı. Bizim oyun sistemimize göre kanatlarımızı çok fazla geriye gelmelerini istemiyoruz ve çok fazla koşturmuyoruz. O pozisyonda rahatça oynayabileceğini düşünüyorum. Tüm maçlar zordur, oyuncularınızı iyi tanımanız gerekiyor. En iyi şekilde hazırlanıp sahada en iyi halimizle yer almak istiyoruz. Çok ciddi sakatlıklarımız bulunmuyor. Özellikle Zeki ve Ferdi için mantık çerçevesinde oyuncularımızı riske etmemenin en doğrusu olduğunu düşünüyorum." dedi.

"BİRLİKTE ZAMAN GEÇİRDİKÇE BİR AİLE OLDUK"

Turnuvaya iyi hazırlandıklarını söyleyen Montella, "Ben genelde geçmişe değil şimdiye ve geleceğe bakarım. Hazırlanırken de 'full' konsantrasyonla hazırlandık. Birlikte zaman geçirdikçe bir aile olduk ve bu duyguyu sahaya yansıtacağız. O sorumlulukla ve bilinçle ülkemizi temsil etmek zorundayız. Şampiyonaya bu mentalite ile hazırlandık." dedi.

KADROYA ALINMAYAN OYUNCULARIN TEPKİSİ

Milli takımın aday kadrosundan çıkarılan oyuncular hakkında konuşan Vincenzo Montella, "Ayrılan oyuncuları seçerken çok zorlandım. Hocalar bazı kararlar almak zorunda. İstatistiklere bakarak almıyoruz o kararları, o zaman hocanın burada işi yok. Geleceğe yönelik bir oyuncuyu kadronuza katarken, bazı dengeleri gözetmeniz gerekiyor. Doğru özelliklerin bir karışımını yapmak zorundayız. Genç oyuncuları kadroya kattığımızda denge bozuluyor mu, bu önemli. Bazı oyuncularımızın sosyal medya paylaşımlarını gördüm ve benim hoşuma gitti. Bayrağa olan bağlılıklarını ilettiler. Vincenzo Montella: İngiltere'de Grealish, Sterling, Rashford gibi isimler kadroya alınmadı. Sadece istatistiklere bakılsaydı bu isimler alınırdı. İtalya'da da aynı şekilde bir durum var." dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir