MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Müdürlük yasaklamıştı! AK Partili isimden Buca Belediyesi'ne 'temizlik' desteği!
Yerel Yönetimler
2 Ekim 2024 Çarşamba 11:38

Müdürlük yasaklamıştı! AK Partili isimden Buca Belediyesi'ne 'temizlik' desteği!

Adalet ve Kalkınma Partili Buca Belediye Meclis Üyesi Ercan Geçgel’den, Buca Belediyesi’nin Millî Eğitim’e bağlı okullarda yapmış olduğu temizlik çalışmasına destek geldi.

Buca Belediyesi Ekim Aayı Olağan Meclis Toplantısı, Buca Belediye Başkanı Görkem Duman yönetiminde meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan AKP’li Meclis Üyesi Ercan Geçgel, Buca Belediyesi’nin okullara yapmış olduğu temizlik çalışmalarını desteklediğini ve devam etmesi gerektiğini söyledi. Geçen ay belediyenin okullarda başlatmış olduğu temizlik çalışmalarını başarılı bulan Geçgel, “Hepimizin çocuklarının okuduğu okulların temizlenmesi gerçekten güzel” dedi.

BAŞKAN DUMAN, VELİLERDEN ŞİKÂYET ALDIKLARINI AÇIKLADI
Okulların açılması ile birlikte toplumda krize dönüşen temizlik konusuna el attıklarını ifade eden Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, velilerden temizlik konusunda kendilerine çok şikâyet geldiğini ve çalışmaların eğitimin aksamaması adına akşam saatlerinde ve hafta sonları gerçekleştirildiğini aktardı.

“TEMİZLİK YAPMAYA HAZIRIZ”
Ancak geçtiğimiz hafta, Buca Belediyesi’nin başlatmış olduğu temizlik harekatına İlçe Milli eğitim Müdürlüğü’nden engel gelmiş, Buca Belediyesi ekipleri gittikleri okullarda içeri sokulmamıştı. Bunun üzerine bir açıklama yapan Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, okulları temizlemeye hazır olduklarını bildirerek şu açıklamayı yapmıştı:
“Bugün itibarıyla Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gelen talimatla belediyemize ait temizlik ekiplerinin okullara girmesine izin verilmemektedir. Ancak Belediye Yasası ‘Belediyeler devlete ait her derecedeki okul binalarının inşaatı ile bakım ve onarımını yapabilir’ demektedir. Bu yasa doğrudan bize bir sorumluluk yüklemese de ‘yapabilir’ diyerek bu gibi zorlu şartlarda çocuklarımızın yanında olmamız için yasal zemin oluşturmaktadır. Buca Belediyesi olarak çocuklarımızın temiz olmayan koşullarda eğitim almasını, öğretmenlerimizin bu şartlarda eğitim vermesini içimize asla sindiremiyoruz. Bu kararın ardından bugünden itibaren Buca’mızdaki okullarda son derece verimli olan temizlik çalışmamızı maalesef durdurmak zorundayız. Tekrar üstüne basa basa söylüyorum; biz okullarımızı temizlemeye hazırız. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün almış olduğu bu kararın takdirini çocuklarımıza ve velilerimize bırakıyorum. Buca’da doğmuş, Buca'da ilkokulu, ortaokulu, liseyi ve üniversiteyi okumuş ve bu kente belediye başkanı seçilmiş bir evladınız olarak, benim tek derdimin çocuklar olduğunu bilmenizi istiyorum.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir