MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Muharrem İnce'den iddialı İzmir çıkışı!
Politika
5 Şubat 2022 Cumartesi 11:24

Muharrem İnce'den iddialı İzmir çıkışı!

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce tek günlük program için geldiği İzmir'de düzenlediği basın toplantısında hem muhalefete hem iktidara yüklendi. İnce, “İzmir en umutlu olduğum kent. İzmir'de halkımız seçeneksiz değil artık. Biz burada birinci parti olacağız hiç kuşkunuz olmasın” mesajı verdi. İnce, ’Mübadeleyle gelenler’ çıkışıyla kent gündemine damga vuran Sıtkı Şükürer'e sert sözlerle yüklendi.

Efe Can TAN-GERÇEKİZMİR - Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce bir dizi etkinlik gerçekleştireceği tek günlük program için İzmir'e geldi. Güne bir otelde yaptığı basın toplantısı ile başlayan İnce, gündeme dair açıklamalar yaptı ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. Toplantıya, Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, MYK Üyesi Asuman Ali Güven ve parti yöneticileri katıldı.

ŞÜKÜRER TEPKİSİ: EDEPSİZLER!

'Mübadeleyle gelenler' çıkışıyla gündem olan İEKKK eski başkanı Sıtkı Şükürer hakkında konuşarak sözlerine başlayan Muharemm İnce, ''Her şeyden önce İzmir'de yaşanan bir edepsizliği gündeme getirelim.. Zaman zaman birileri çıkar bu densizler, edepsizler muhacirler üzerinden konuşurlar... Bunlardan bazıları sosyalist görünürler bazıları dincidirler Atatürk'e hakaret ederler... Bu tartışmalara girenlerin cibiliyetlerinde problem vardır. Tüm dönmeler fanatik olur. Cibiliyetlerini araştırsak emin olun problem vardır. Zaman zaman gündeme geliyor, Atatürk'e hakaret etmek istiyorsanız bu yolları kullanmayın. Kendi cibiliyetiize bakın, bunlara suskun kalan önemli işleri olduğunu söyleyen kamera kayıtlı yalancılara da söylüyorum onları barındırmayın. Yalancılığı kamera kayıtı ile kanıtlanmış kişileri barındırmayın. Memleket Partisi var burada, bunları sırtınızda taşımayın, haddini bildirin. Yüreğimizi gönlümüzü açtık buyrun gelin katılın'' dedi.

''MEMLEKET YANGIN YERİ''

Konuşmasına ekonomik değerlendirmesi ile devam eden İnce, ''Memleket yangın yeri. Halkımızı derin bir yoksulluk yaşıyor. Ocak'ta enflasyon 11 oranında arttı. 2021'de yüzde 48 arttı. 2002'de enflasyon 29,7'ydi. 19 puan artırdı enflasyonu. Türkiye'de zam şampiyonu elektriktir. Aslında faturalar muhalefet partisi. Faturalara muhalefet yapıyor zaten. Erdoğan'ın bir tezi vardı faiz sebep enflasyon sonuçtu. Erdoğan sebep, enflasyon sonuçtur. Bu meydanlarda dedim ki Erdoğan seçilirse dolar yükselir dedim. O ben ekonomistim dedi. Sonuçta geldiğimiz nokta dolar 14 lira. Faiz 14, mazot 14. Geldiğimiz nokta bu. Deveti şirket gibi yönetti ve batırdı. Bir şirketin başına CEO getirseniz 20 sene yönetse. 2 trilyon milli gelir olacaktı, ilk 10 ekonomi arasında girecektik. CEO'nun getirdiği nokta ilk 20 ekonominin içinden çıktık G20'den düştük artık. CEO hedeflerini tutturamadı. O zaman milletimizin yapması gereken ilk seçimde bu CEO'yu görevden almaktır'' dedi.

''SORUNUN SEBEBİ KENDİSİ''

İnce Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ekonomi ve enflasyon verileri üzeriden de yüklendi, ''Köpük dedi, musilaj dedi sorunu biz çözeriz dedi. Sorunun sebebi kendisi. Enflasyon sepeti güncellendi. Ürünlerin ağırlığı değiştirildi. Gıda enflasyonu tavan yapmışken, gıda enflasyonunun sebebini neden düşürdün. Alkollü içeceklerin ağırlığını düşürüyorsun sen. Doğalgaz, elektrik uçmuş 15,36 iken bunu da düşürüyorsun. Bunlar hainliktir, bunlar yargılamalıdır. Memleket Partisi iktidarında halkımıza yalan söyledikleri için bu TÜİK yetkililerini yargı önüne çıkaracağız.''

''EN BÜYÜK FAİZCİ ERDOĞAN'DIR''

İnce şöyle devam etti, ''Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük faizcisi Erdoğan'dır. Türkiye o kadar kötü yönetiliyor ki hatalığın adını koymakta zorlanıyoruz. Kibir, var koltuk sevdası var, işletme körlüğü var, siyasi tükenmişlik var. Elektrikte zamdan indirim yaptılar. Enflasyonda ENAG yüzde 114 diyor. Bu TÜİK'in yatacak yeri yok. 2018,2022 arasında 4 başkan değişmiş. Sonra çıkıp istikrar diyorlar. Sonra da çocuktan medet umuyorlar, eline mikrofon veriyorlar. Ekmek kuyruklarını, benzin kuyruklarını tekrar görür olduk. Türkiye'de artık faturalar kiraları geçti. Sayaçları kimse görmek istemiyor. Bu Erdoğan'ın sayaçlarını biz sökeceğiz. Bu muhalefetle de olmaz bu iş.''

Enerjide dışa bağımlılık konusunda sert eleştirilerde bulunan İnce, ''Enerjide dışa bağımlılık oranımız yüzde 70,1. Arpayı, buğdayı dışarıdan alıyoruz. Bizdeki tarımı hiç bir zaman stratejik bir sektör olarak görmedi. Param var alırı diyorlardı... Alamazsın kurlar yükselir alamazsın. Gübre ithal, ilaç ithal her şey ithal duruma geldi. Yapılacak tek şey, pahalılıktan bir nebze rahatlaması için gıda ürünlerindeki KDV'yi sıfırlamaktan başka çare yok.'' dedi.

''BENCE LİDER DEĞİLSİN, ÇAKMASIN ÇÜNKÜ''

İnce AİHM'in Osman Kavala kararı ve ardından Erdoğan'ın konu hakkında açıklamaları için de konuştu, ''Açtığım her davayı kazanıyorum diyor Cumhurbaşkanı ne demek bu... Biz dava açamıyoruz dava. Küfrediyorlar bize, polis bize bulamadım diyor. Silah satanlar barış istemez, din satanlar bilim istemez, hırsızlık yapanlar hukuk istemez. AİHM kararların nasıl tanımazsın ya.. 1557 gündür tutuklu Osman Kavala? Ya hükümlü olmalı ya serbest kalmalı.. Hukuk herkese lazım. Tüm bunlar olurken yaptığı şey; Bir gün konuşmasında dünya lideriyim diyor sonra dış güçler diyor. Sen dünya lideriysen dış güçler sana ne yapabilir.. Ya lider değilsin ya da  yalan söylüyorsun. Bence lider değilsin, çakmasın çünkü''

İnce konuşmasına şöyle devam etti, ''Derslik yapmak eğitim demek değildir. Bilgisayar almak en kolay iştir. Eğitimin niteliğini konuşmaya mecburuz. Dijital teknolojiyi konuşmalıyız. Artık bu mülakatları konuşmalıyız. İmai alırken bile mülakatta torpil yapıyorlar. Akıl ve bilimi mutlaka konuşmalıyız. Turizmi, tekstili bunları siyasetin gündeminde tutmalıyız. Mutluluk raporunda 104. sıradayız. Hekimlerimiz yurtdışına gidiyor. Geçlerin hayali yurtdışında. Gençlere şunu diyorum, bu topraklardan bağınızı koparmayın. Özgürlük şarkılarını birlikte söyleyeceğiz''

''HEM MUHALEFETİ HEM İKTİDARI GÖNDERMEK LAZIM''

Memleket Partisi'nin her hangi bir ittifak katılma olanağı hakkındaki soruya yanıt veren İnce, '' Biz tek başımıza seçime gireceğiz. 20 yılı yönetmiş bir parti hala birinci partiyse ve bir araya gelen muhalefetin tek projesi buysa o zaman hem muhalefeti hem iktidarı göndermek lazım. 100 yıllık parti yeni kurulmuş bir partiye bırakmış durumda ekonomiyi. Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmedim. Herkesle görüşürüm. Siyaset görüşme sanatıdır. Türkiye'de legal siyaset yapan herkesle görüşürüm'' dedi.

Partinin örgütlenme durumu hakkında da bilgi veren İnce,  ''Çok hızlı şekilde örgütlendik. Yarın itibariyle seçime girme hakkımız var. Kurulurken bazı yerlerde hatalar yaptık. Bazı yerlerde yanlış örgütlendik onları telafi ediyoruz'' dedi.

''İZMİR'DE BİRİNCİ PARTİ OLACAĞIZ''

Memleket Partisi'nin güncel oy oranı hakkında konuşan İnce, ''Anketler bazen kamuyounun reflekslerini ölçmek için yapılır, bazen de kamuoyunu etkilemek için yapılır. 1 yılımızı dolduralım ondan sonra anket yaptıracağız. Sizi 3,5 sene öncesine götüreyim. Cumhurbaşkanı olduğum zaman oy oranımız neydi, başlarken 20'lerde biterken 30'larda bitirdik. İzmir en umutlu olduğum kent. İzmir'de halkımız seçeneksiz değil artık. Ne yapalım mecburen diye sandık başına gitmeyecekler onlar. Biz burada birinci parti olacağız hiç kuşkunuz olmasın'' dedi.

Muharrem İnce'nin konuşmasının devamında öne çıkanlar şöyleydi:

Mehmet Ali Çelebi istifa ederken ailesinde sağlık sorunları olduğunu gerekçe gösterdi. Kendisi şu anda burada değil, Antalya'da olmalı. Ailesiyle ilgileniyor.

-Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kalırsa Erdoğan'ı göndermek için elimizden geleni yaparız. Erdoğan artık yorulmuştur. Gerçekliğini yitirmiştir. AK Partililere sesleniyorum ondan size hayır gelmez artık. Millete fatura kesiyor ya o millet de ona kesecek.

-İktidar taraf tutar mı, partizanlık yapar mı, cezalandırır mı? Tabi ki yapar. Bunların fıtratına uygun. Beni engelliyorlar diye beceriksizliğini kapatamasın. İktidar engeller ama bunun arkasına sığınamazsın.

-İktidar da milleti kandırıyor, muhalefet de kandırıyor. İkisi de demokrasi istemiyor. Demokrasi isteyen adam siyasi partiler yasasından başlar.

İnce basın toplantısının ardından Gaziemir'e Sarnıç Pazaryeri ziyareti için hareket etti. İnce Pazaryeri ziyaretinin ardından Gaziemir ilçe binasının açılışını gerçekleştirecek. İnce'nin sonraki durağı Karabağlar olacak. Burada da partisinin ilçe binasının açılışını yapacak olan İnce daha sora Konak Güzelyalı Mahallsi'nde esnaf ziyareti gerçekleştirecek. İnce ziyaretlerin ardından akşam saatlerinde kentten ayrılacak.

TARIM FUARINI ZİYARET ETTİ
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, İzmir programı kapsamında bu yıl 17'ncisi düzenlenen Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nı ziyaret etti. Fuarda tarım sektörü temsilcileri ile bir araya gelen İnce, stantları gezdi. İnce, daha sonra ise Sarnıç Pazaryeri'nde esnafla buluştu ve Gaziemir ile Karabağlar İlçe Başkanlıklarının açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra Güzelyalı esnafını parti otobüsü ile selamlayan İnce'nin İzmir programı tamamlandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir