MENÜ
İzmir 21°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mülakatlar tamam: İşbaşı yapmak için telefon bekliyorlar!
Yerel Yönetimler
27 Haziran 2024 Perşembe 17:18

Mülakatlar tamam: İşbaşı yapmak için telefon bekliyorlar!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde İZENERJİ ve İZDOĞA işçilerinin işten atılma kararına karşı sürdürdükleri direniş mutlu sonla bitmiş işçilere geri dönüş sözü verilmişti. Dün itibariyle başlayan mülakatlar bugün tamamlandı. 98 işçi geri dönüş için mülakata girerken iş başı yapmak için telefon beklemeye başladı.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Cemil Tugay’ın seçilerek göreve başlamasının ardından patlak veren işten çıkarma krizi geçtiğimiz günlerde başlayan görüşme trafiği ile tatlıya bağlandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın da katıldığı Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Meclis toplantısına giderek tepkilerini gösteren ardından Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü İnanır ile görüşen işçiler işe geri dönme sözü almış, 93 kişilik listeyi ertesi gün Büyükşehir bürokratlarına teslim etmişti.

98 KİŞİLİK LİSTE

Büyükşehir şirketlerinden İZENERJİ ve İZDOĞA şirketlerinde işten atılan işçiler uzun süren geri dönüş nöbetlerinin ardından gelişmeler üzerine eylemlerine son verirken 5 işçinin daha eklenmesi ile 98 kişilik bir liste üzerinden geri dönüş işlemleri başladı.

MÜLAKATLAR TAMAM

Temizlik, ilaçlama ve park ve bahçeler departmanlarında işbaşı yapmak için işçiler bürokratlarla olan mülakatları tamamladı. 

İŞ BAŞI İÇİN TELEFON BEKLİYORLAR!

Dün 26 Haziran Çarşamba günü 46 işçi mülakata girerken, 27 Haziran Perşembe (bugün) geri kalan 52 kişi de mülakata girdi. Mülakata giren 4 işçinin işe giriş süreci ile ilgili bazı sıkıntılar yaşanırken konu hakkındaki istişareler sürüyor. İşçiler gelişmelerin ardından işbaşı yapacakları tarihi öğrenmek için telefon bekliyorlar.

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir