MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
NATO Liderler Zirvesi'nde aile fotoğrafı
Dünyadan
10 Temmuz 2024 Çarşamba 19:59

NATO Liderler Zirvesi'nde aile fotoğrafı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katıldı. Erdoğan, burada, ABD Başkanı Joe Biden tarafından karşılandı. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, katılan liderlerle aile fotoğrafı çekimine katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada, ABD Başkanı Joe Biden tarafından karşılandı.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, katılan liderlerle aile fotoğrafı çekimine katıldı.

Bugün zirve kapsamında Kuzey Atlantik Konseyi'nin ilk oturumu yapılacak. Türkiye'yi zirvede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan temsil ediyor.

Oturum öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve liderler NATO zirvesinde geleneksel aile fotoğrafı çekimine katıldı.

Oturumun ardından kısa süre içinde görevi bırakması beklenen Genel Sekreter Jens Stoltenberg bir basın toplantısı düzenleyecek.

Daha sonra konuk liderler için Beyaz Saray'da akşam yemeği verilecek. Yemeğe Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılması bekleniyor.Erdoğan, zirve marjında ikili görüşmeler de yapacak. Bugün Yunanistan Başbakanı Kiriyakos Miçotakis ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile birer görüşme yapması bekleniyor.

Zirvenin ağırlıklı gündemini Ukrayna Savaşı oluşturuyor. Gazze Savaşı da gündeme gelecek. İngiltere'nin İşçi Partili yeni Başbakanı Keir Starmer da, göreve geldikten günler sonra ilk NATO zirvesine katılıyor.

Zirveye NATO liderleri ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin yanı sıra Asya Pasifik'ten dört ülke de davet edildi. Japonya, Güney Kore, Avustralya ve Yeni Zelanda liderleri de Washington'da.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir