MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Nae Sao Paulo krizi tam gaz! Asbest yanıtı: İkizinde 760 ton var!
Güncel
19 Temmuz 2022 Salı 08:34

Nae Sao Paulo krizi tam gaz! Asbest yanıtı: İkizinde 760 ton var!

Brezilya donanmasına ait Nae Sao Paulo isimli uçak gemisinin İzmir'in Aliağa ilçesinde sökülmesine verilen onay sonrası tartışmalar sürüyor. Bakan Kurum'un '9 ton asbest var' mesajına ASUD'tan yanıt geldi. ASUD Başkanı Ensari, " Aynı geminin ikizi olan Clemenceau’da 760 ton asbest barındırdığı tespit edildi. Söküm için Hindistan’a gönderdiler. Yüksek mahkeme kabul etmedi reddetti, düşünün Hindistan bile gedi çevirdi. O gemi Fransa’ya iade edildi" ifadelerini kullandı.

Yüksek miktarda asbest taşıdığı iddia edilen Brezilya donanmasına ait Nae Sao Paulo isimli uçak gemisinin İzmir'in Aliağa ilçesinde sökülmesine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca onay verilmesinin ardından tartışmalar sürüyor. 

- İZMİR'DE GÜNDEM O GEMİ... YETKİLİLERDEN PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR!... 

Son olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'ın açıklamaları gündem oldu. Bakan Kurum gerekli tüm önlemlerin alındığını aksi bir durumda geminin geri gönderileceğini ve halkın müsterih olması gerektiğini ifade ederken, gemide 900 ton değil 9 ton olduğunu söyledi. 

Bakan Kurum'un açıklamarına yanıt veren Asbest Söküm Uzmanları Derneği (ASUD) Başkanı Mehmet Şeyhmus Ensari'den ise ikiz gemi çıkışı geldi. 

İKİZİNDE 760 TON VAR! 
Cumhuriyet'in haberine göre Ensari, “Bakan bey, asbeste yeni bir mucize özellik getirdi. Kendi hesaplarına göre asbest buharlaşarak kayboldu. Aynı geminin ikizi olan Clemenceau’da 760 ton asbest barındırdığı tespit edildi. Söküm için Hindistan’a gönderdiler. Yüksek mahkeme kabul etmedi reddetti, düşünün Hindistan bile gedi çevirdi. O gemi Fransa’ya iade edildi. Asbest denetimi kağıt üzerinde yapılıyor. beş yılda 714 gemide 241 ton asbest bulunmuş. Her geminin, tehlikeli madde envanteri vardır. Asbest uzmanları, gemi söküm uzmanları, geminin yapım yılına bakar. Geminin panelleri, boyaları kaplamaları, contaları, buhar kazanları, tavan ve duvarında bulunan asbestli kayıt eder. Ama maalesef sahte raporlar düzenliyor. Gemi inmeden ‘Asbest yoktur’ raporları veriliyor” şeklinde konuştu. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir