MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Netanyahu: İran büyük bir hata yaptı
Dünyadan
2 Ekim 2024 Çarşamba 09:53

Netanyahu: İran büyük bir hata yaptı

İran'ın İsrail'e yüzlerce füze saldırısı düzenlemesinin üzerinden 4 saat geçtikten sonra İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan ilk açıklama geldi. Netanyahu, "İran bu gece büyük bir hata yaptı, İsrail'e yönelik saldırısı başarısız oldu, bunun bedelini ödeyecek" dedi

İran'ın dün akşam saatlerinde İsrail'e yüzlerce füze saldırısı düzenlemesinin ardından dünyanın gözü İsrail-İran hattında kilitlendi. Günlerdir İsrail-Lübnan hattında süren gerilim, İsrail'in Lübnan'a kara operasyonu başlattığını duyurmasıyla had safhaya çıkmıştı. Dün akşam ise gözler Tahran-Tel Aviv hattına çevrildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'ın saldırılarının ardından 4 saat sonra ilk açıklamasını yaptı. Netanyahu açıklamasında, "İran büyük hata yaptı, saldırısı başarısız oldu" ifadelerini kullandı.

İran'ın bunun bedelini ödeyeceğini belirten Netanyahu, "İran bu gece büyük bir hata yaptı ve bunun bedelini ödeyecek" dedi.

İSRAİLLİLERE BİRLİK ÇAĞRISI YAPMIŞTI

Netanyahu, dün akşam saatlerinde "İran'ın İsrail'e saldırı hazırlığında olduğu" yönündeki haberlerin ardından İsraillilere birlik çağrısı yapmıştı.

"İran ve uzantılarına karşı" mücadele içerisinde olduklarını söyleyen Netanyahu, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah ve üst düzey Hizbullah komutanlarını hedef alan suikastlara değindi.

Netanyahu bu suikastların "başarı olduğunu" savunurken, Hizbullah'ın İsrail'in kuzeyindeki Celile bölgesini ele geçirmeye çalıştığı ancak bunu önledikleri iddiasında bulunmuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir