MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Numan Kurtulmuş'tan CHP açıklaması
Politika
11 Haziran 2026 Perşembe 14:47

Numan Kurtulmuş'tan CHP açıklaması

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Kılıçdaroğlu kanadı ile seçişmiş CHP yöneticileri arasında yaşananlara ilişkin açıklama yaptı. Kurtulmuş, "TBMM'nin herhangi bir partinin iç meselesinde taraf olması mümkün değildir" dedi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş mutlak butlan kararının ardından CHP yönetimine getirilen Kemal Kılıçdaroğlu kanadı ile CHP'nin seçilmiş yöneticileri arasında yaşananlara ilişkin açıklama yaptı.

Kurtulmuş, "TBMM'nin herhangi bir partinin iç meselesinde taraf olması mümkün değildir" dedi.

"MECLİS TARAF OLAMAZ"

"TBMM'nin herhangi bir partinin iç işlerine karışması söz konusu değildir. Meclis bu tartışmanın tarafı değildir, olmayacaktır" diyen Kurtulmuş, "Bizim kayıtlı olduğumuz, kısıtlı olduğumuz alan parlamenter hukukla ilgilidir. Yani meclisin iç tüzüğü, partilerin kendi tüzükleri, partilerin grup iç yönetmelikleri, tüzükleri çerçevesinde karar veririiz. TBMM'nin herhangi bir partinin iç meselesinde taraf olması mümkün değildir, asla düşünülemez" ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş şöyle devam etti:

"Bizim kayıtlı olduğumuz, kısıtlı olduğumuz alan parlamenter hukukla ilgilidir. Yani meclisin iç tüzüğü, partilerin kendi tüzükleri, partilerin grup iç yönetmelikleri, tüzükleri çerçevesinde karar veririz. TBMM'nin herhangi bir partinin iç meselesinde taraf olması mümkün değildir, asla düşünülemez.

Herhangi bir şekilde TBMM'yi taraflardan birinin kendi tarafına çekme çabası sonuç vermez. TBMM bu tartışmanın bir tarafı değildir, olmayacaktır. CHP'nin de bu tartışmaları bir an evvel geride bırakarak partinin kurumsal kimliklerini korumalarını tavsiye ve temenni ederim."

KILIÇDAROĞLU'NUN TALEBİ

Kurtulmuş'a Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Özgür Özel'in makam odasının kendisine tahsis edilmesi yönünde bir talebi olduğu iddiası da soruldu.

Kurtulmuş soruyu "Bunların hepsi büyük resmin içinde detaydır. TBMM atması gereken adımı zamanı gelince atar. Arada çelişki varsa bu tartışmanın tarafı ya da bu tartışmayı çözecek makam TBMM değildir" diye yanıtladı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2026 Gerçek İzmir