MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
O belediyedeki TİS krizinde mutlu son: Anlaşma tamam, işte detaylar!
Yerel Yönetimler
31 Ekim 2022 Pazartesi 15:50

O belediyedeki TİS krizinde mutlu son: Anlaşma tamam, işte detaylar!

Bayraklı Belediyesi'nde ocak ayından bu yana süren görüşmelerin gölgesinde yaşanan TİS krizi mutlu sonla noktalandı. Genel-İş sendikasında örgütlü bin 285 işçiyi ilgilendiren anlaşmanın detayları da belli oldu.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Bayraklı Belediyesi'nde ocak ayından bu yana süren görüşmelerin gölgesinde yaşanan toplu iş sözleşmesi (TİS) krizi mutlu sonla noktalandı. 

Bayraklı Belediyesi'nde çalışan ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel-İş'te örgütlü bin 285 işçiyi ilgilendiren görüşmelerden uzlaşma çıktı. 

Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) temsilcileri ile Genel-İş İzmir 6 No'lu Şube yöneticileri arasında yapılan görüşmede belediye cephesinden verilen teklif işçilere iletildi. Teklif işçilerden onay alınca anlaşma sağlandı. 

EN DÜŞÜK İŞÇİ MAAŞI BELLİ OLDU!

Taraflar arasında varılan uzlaşma gereği, yüzde 60 oranında zam ile en düşük çalışan maaşı 2022 yılı için 11.592 TL’ye yükseltildi.

Bin 285 işçiyi ilgilendiren anlaşmada 2023 yılının ilk 6 ayında en düşük işçi maaşı 13 bin 864 liraya çıkarken en yüksek maaş ise 20 bin 995 lirayı bulacak. 

2023’ün ikinci yarısında en düşük işçi maaşı ise 15 bin 542 liraya çıkacak. Aynı dönemde en yüksek maaş ise 24 bin 671 lira olacak.

2024 yılının ilk 6 ayında ise en düşük işçi maaşı 19 bin 739 lira, aynı dönemde en yüksek maaş ise 30 bin 436 liraya çıkacak.

“İŞÇİMİZİ ENFLASYONA EZDİRMEDİK”
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal imzaların atılmasının ardından “Göreve geldiğimiz günden bu yana, işçimizin alın terinden ve emeğinden yana tavır takındık. Artan hayat pahalılığı ve enflasyon karşısında zor günler geçiren tüm çalışanlarımızı rahatlatacak bir sözleşmeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bayraklı Belediyesi olarak, çalışanlarımızı enflasyona ezdirmedik ve İzmir’in en iyi sözleşmelerinden birine imza attık. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir