MENÜ
İzmir 13°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
O belediyeden sağlıkçılar ve merhum başkan için hamle!
Yerel Yönetimler
4 Ağustos 2020 Salı 00:42

O belediyeden sağlıkçılar ve merhum başkan için hamle!

Koronavirüs salgınıyla mücadele edilen süreçte hayatlarını ortaya koyarak cansiperane görev yapan sağlıkçılar için harekete geçen Konak Belediyesi, ilçedeki bir parka ‘Sağlık Emekçileri’ isminin verilmesini gündeme aldı. Ayrıca SHP ve CHP’de İzmir İl Başkanlığı yapan ve geçtiğimiz Haziran’da vefat eden Hilmi Değirmenci’nin de isminin bir semt merkezine verileceği belirtildi.

Mehmet İŞLER/ GERÇEKİZMİR - Konak Belediyesi, pandemiden dolayı yaklaşık 6 aydır yoğun tempoyla çalışan ve zaman zaman hayatlarını riske atan sağlık çalışanlarına vefa gösterilmesi için harekete geçti. İlçede bir parka  “Sağlık Emekçileri” isminin verilmesi için hamle yapıldı. Madde Sağlık – Hukuk – Çevre - İnsan Hakları ve Emek Komisyonu raporu oy birliği ile gündeme alındı. Kararın meclis toplantısında kesinleşmesi bekleniyor.

Maddede, “Konak İlçesinde yeni yapılmış veya yapılmakta olan bir parka “Sağlık Emekçileri” isminin verilmesinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Sağlık – Hukuk – Çevre - İnsan Hakları ve Emek Komisyonu raporu” ifadeleri yer aldı.

Öte yandan, 1995 yılında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Sosyaldemokrat Halkçı Parti'nin (SHP) birleşmesi sürecinde İzmir’de rol alan ve geçtiğimiz Haziran ayında vefat eden eski il başkanı Hilmi Değirmenci için de bir hamle yapıldı.

Meclis gündemine alınan maddede, “Konak Belediyesine ait bir Semt Merkezine Hilmi Değirmenci isminin verilmesinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Çevre - Hukuk Komisyonu raporu” ifadelerine yer verildi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir