MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
O cemevinde bu kez 'kayyum' krizi... Aksünger: Herkes işine baksın!
Politika
2 Ekim 2017 Pazartesi 08:52

O cemevinde bu kez 'kayyum' krizi... Aksünger: Herkes işine baksın!

Bayraklı Belediyesi'nin düğün salonunu yıkma kararıyla yaşanan krizinin ardından bu kez Büyükşehir Belediyesi'nin hamlesi kriz yarattı. Yamanlar Cemevi için yapılan toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Aksünger, "O zaman da 'herkes işine baksın' demiştim" dedi.

İzmir'in Bayraklı ilçesinde yaşanan cemevi krizi tırmanarak devam ediyor. 

Bayraklı'da Yamanlar Cemevi’ne ait düğün salonunun Bayraklı Belediyesi tarafından yıkılmasının ardından İzmir Alevi Kültür Derneği'nin bir şubesi olarak çalışan dernek genel merkez tarafında da feshedilmişti. Yaklaşık bir yıl önce meydana gelen bu gelişme üzerine, yeni bir dernek oluşturularak bin dolayında üye kaydedildi. Son olarak geçtiğimiz Pazartesi günü İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden gelen görevliler, derneğe bir müdür atandığını bundan sonra yapılacak etkinlikler için izin alınması gerektiğini tebliğ etti. 

Evrensel'de yer alan habere göre dernek yönetimi mahalle muhtarları, yöre dernekleri ile biraraya gelerek durumu değerlendirmek üzere toplantı düzenledi. Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger de katılarak sorunları ve talepleri dinledi.

Toplantıda ilk sözü alan Yamanlar Cemevi İzmir Alevi Kültür Derneği Başkanı Mehmet Bozkurt yaşanan süreci özetleyerek, “İnancımızın hiç hak etmediği şekilde bu kuruma kayyum atayacaklarını hiç düşünmemiştik. Kimse bu inancı tepeden, kimsenin rızalığı olmadan yönetme hakkına sahip değil. Onur, Yamanlar, Doğançay, Emek mahallesi muhtarları ve bölgedeki yöre dernekleri bize desteklerini belirtiyorlar. Bir yanlışımız olsa idi bu kurumlar yanlışın tamamlayıcısı olmazlardı” dedi.

Derneğe yönelik müdahalelerin, Bayraklı Belediye Başkanı’nın seçimlere müdahil olup derneği yönetmeye talip olması ile başladığını ifade eden Bozkurt, “Liste sundu ama halk buraya hizmet vermiş, içeriğini boşaltmayacak kişilere oy verdi. Bunun ardından, düğün salonumuz yıkıldı. Sonra ecr-i misil gönderdi. Amaçları maddi olarak ayakta kalmamızı engellemekti. Ardından geçen hafta Büyükşehir Belediyesinden geldiler, ‘Buraya müdür atadık, artık müdürün izniyle etkinliklerinizi yapabileceksiniz’ dediler. Alevi inancını yönetmekten ve kayyumdan vazgeçmelerini istiyoruz” diye konuştu.

Toplantıda söz alan diğer yöre dernek yöneticileri ve muhtarlar da endişelerini dile getirdi. 



'HERKES İŞİNE BAKSIN' DEMİŞTİM! 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Erdal Aksünger ise, bir inanç merkezine kayyum atamanın doğru olmadığını belirterek, “AKD Genel Merkezi buradaki şubeyi nasıl feshebiliyor? Bu Alevilerin sorunudur ve bunu kendi içlerinde tartışmalılar” dedi. Burasının bir inanç merkezi olduğunun, CHP’nin bir kurumu olmadığının altını çizen Aksünger, “Elbette farklı siyasi partilerden üyeleri olacak. Düğün salonunun yıkılması meselesinde de ‘herkes kendi işine baksın inanç kurumları ile uğraşmak kimsenin işi değil’ demiştim. Düğün salonunun yıkılmaması için de  direnilmeliydi” dedi.

Aksünger, konunun ilgilileri ile görüşeceğini de belirtti. (Evrensel)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir