MENÜ
İzmir 11°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
O ilçede AK Parti'den CHP'li Başkan hakkında 'evrakta sahtecilik' iddiası!
Politika
2 Ekim 2020 Cuma 09:58

O ilçede AK Parti'den CHP'li Başkan hakkında 'evrakta sahtecilik' iddiası!

Gaziemir Belediye Başkanı CHP'li Arda hakkında çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. AK Parti cephesinden yapılan açıklamada Akçay Caddesi üzerinde yer alan parselde 15.80 metre olması talep edilen bina yüksekliğinin Bayındır ve İmar ile Hukuk Komisyonları'ndan çıkan ret kararı sonrası mecliste verilen onayla 9 metre olarak kabul edilerek onaylandığı ancak Halil Arda imzasıyla Büyükşehir Belediyesi'ne gönderilen evraklarda 15.8 metre olarak kaldığı ileri sürüldü. 

GERÇEKİZMİR - Gaziemir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Halil Arda hakkında çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. 

AK Parti cephesinden yapılan açıklamada Akçay Caddesi üzerinde yer alan parselde 15.80 metre olması talep edilen bina yüksekliğinin Bayındır ve İmar ile Hukuk Komisyonları'ndan çıkan ret kararı sonrası mecliste verilen onayla 9 metre olarak kabul edilerek onaylandığı ancak Halil Arda imzasıyla Büyükşehir Belediyesi'ne gönderilen evraklarda 15.8 metre olarak kaldığı ileri sürüldü. 

Sosyal medya hesabından 'evraklar'ın fotoğraflarıyla açıklama yapan Gaziemir Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca şu ifadelere yer verdi: 

Gaziemir Belediyesi'nin 27.01.2020 tarihli İBB’ye gönderdiği yazının ekinde Meclis kararına uygun olmayan evraklar bulunuyor. Akçay Caddesi üzerinde yer alan parsel maliki Mevcutta 9.00 metre olan bina yüksekliğini 15.80 metre olarak talep etmiştir.

Konu Bayındırlık ve İmam ile Hukuk komisyonlarında ele alınmış,her iki komisyon 15.80 mt yükseklik talebini reddetmiş, meclis bu kararı onaylamıştır.  

Fakat İBB’ye yollanan ve altında Halil Arda’nın imzasının da bulunduğu evraklarda bina yüksekliği 15.80 metre olarak görülmektedir. 

İBB’de 15.80 metre yazısının üstüne çarpı atılmış ve 9metre olarak düzeltilmiştir. Ayrıca yapılan işlemi teyit
etmek için üzerine İBB'nin mühürü basılmıştır.

Şehr’ül Emin olması gereken Halil Arda’nın bu yaptığı asla affedilemez.Kendisine güvenimiz  kalmadı derhal istifa etmelidir. Buradan hem CHP parti yetkililerini hem de Cumhuriyet Savcılığını göreve davet ediyorum. 





Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir