MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
O ilçede İYİ Parti'ye adaylık akını: Başvuruya koştular ama...
Politika
27 Nisan 2018 Cuma 12:50

O ilçede İYİ Parti'ye adaylık akını: Başvuruya koştular ama...

Partilerde ve kamu kurumlarında görevde alıp milletvekili olmak isteyen isimler için son istifa tarihi doldu. İstifa fırtınasının yaşandığı İYİ Parti’ye adeta akın da oldu. Partiye üye olmayan bir çok isim adaylık başvurusu için ilçe binalarına koştu. Karşıyaka’da partiye üye olmayan 180 vatandaş aday adaylığı için geldi, üyelik formu doldurup geri döndü.

GERÇEKİZMİR - Türkiye 24 Haziran’da yapılacak erken seçime hazırlanırken, adaylık istifaları için son günde trafik hızlandı. 

İzmir’de siyasi partilerde birçok yönetici aday adaylığı için görevinden ayrılma kararı alırken, İYİ Parti yoğun mesai yaşanan teşkilatların başında geldi. 

İYİ Parti’de milletvekilliği aday adaylığı için İl Başkanı Yıldırım Ulupınar’ın yanı sıra üç ilçe başkanı ve çok sayıda il ve ilçe yöneticisi de istifa kararı aldı. 

Rekor adaylık istifası yaşanan İYİ Parti hafta boyunca vatandaşların da akınına uğradı.

Partiye üye olmayan bir çok kişi adaylık başvurusu için ilçe binalarının yolunu tuttu.

Talep yoğunluğunda önce çıkan ilçe ise Karşıyaka oldu.

200'e yakın isim hafta başından son istifa günü olan Perşembe'ye kadar ilçe binasının kapısını çaldı. Bu isimlerden 180’i partiye üye olmadığı için üyelik formu doldurup geri döndü.

Konuyla ilgili açıklama yapan İYİ Parti Karşıyaka İlçe başkanı Mehmet Yıldırım, “İlgi çok fazlaydı. Genel Başkanımız Meral Akşener’e sevgi çok fazla. Pazartesinden itibaren ilçe binasında yoğunluk arttı. Vatandaşlar aday adayı olmak için akın etti. Ancak aday adaylık başvuruları başlamadı. Sadece partide görevli olan isimlerin istifalarını alıyorduk. 180 vatandaş aday adaylığı için geldi. Partiye üye olmadıkları için aday adayı olabilmek adına üye formu doldurdular. Bizim üyelik durumlarımız Yargıtay’da yavaş işliyor. Adaylık başvurularının son tarihine yetişmez” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir