MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
O ilçede 'Türkeş' kararı! AK Partili Başkan: İsminin olması onur!
Yerel Yönetimler
21 Mayıs 2021 Cuma 13:14

O ilçede 'Türkeş' kararı! AK Partili Başkan: İsminin olması onur!

Kiraz’da yeni açılan bulvara MHP’nin merhum Lideri Alparslan Türkeş’in isminin verilmesi kapsamında alınan karar onay için Büyükşehir Belediyesi meclisine gönderildi. Kiraz Belediyesi’nin AK Partili Başkanı Özçınar, “Cumhur İttifakı’nın ortak kararıdır. Seve seve ismini verdik. Bizler açısından herhangi bir problem teşkil edecek durum değil. Bizim için önemli bir lider. Görüşlerine de her zaman saygı duyduğumuz bir lider. Bir bulvarda isminin olması da bizler için ayrıca onurdur” dedi.

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR - Kiraz Belediyesi meclisinde alınan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilen karara göre ilçede yeni açılan bulvara Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) merhum Lideri Alparslan Türkeş’in ismi verilmek isteniyor.

2014 yerel seçimlerine MHP’li olarak giren, başkanlık koltuğuna oturan ve sonrasındaki süreçte AK Parti’ye katılan Belediye Başkanı Saliha Özçınar konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Cumhur İttifakı’nın ortak aldığı bir karardır. Ülkü Ocaklarımızın da bir talebiydi. Meclis gündemine geldi. Bizim için ve Türk siyaseti açısından önemli liderlerimizden bir tanesidir. Seve seve ismini verdik. Bizler açısından herhangi bir problem teşkil edecek durum değil. Bizim için önemli bir lider. Görüşlerine de her zaman saygı duyduğumuz bir lider. Bir bulvarda isminin olması da bizler için ayrıca onurdur” dedi.

“Büyükşehir meclisinden geçmesi konusunda beklentiniz nedir?” sorusunu cevaplayan Özçınar, “Normalde Büyükşehir meclisinde isim değişikliği konusunda sorun oluyor. Yeni verilen isimlerde herhangi bir sıkıntı oluşmuyor. Çok problem olacağını düşünmüyorum. İnşallah hayırlısı” diye konuştu.    

İşte o önerge:  Kiraz Belediye Başkanlığının 25/11/2020 tarihli ve 4979 sayılı Yazısı eki 06/11/2020 tarihli ve 121 sayılı Meclis Kararında; 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında gösterilen Yeni Mahallesinde bulunan Menderes Caddesinden başlayarak kuzeydoğuya doğru Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Atatürk Caddesinde son bulan, yapımı Karayolları tarafından yürütülen ve genellikle Çevre Yolu olarak belirtilen bulvar niteliğindeki yeni açılan yola “Alparslan Türkeş” isminin verilmesi talebinin görüşülmesi 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir