MENÜ
İzmir 11°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
O ilçede belediyeden 'Ata'nın fotoğrafının kapatıldığı' okula anlamlı tepki!
Yerel Yönetimler
16 Ocak 2020 Perşembe 13:17

O ilçede belediyeden 'Ata'nın fotoğrafının kapatıldığı' okula anlamlı tepki!

FETÖ operasyonları kapsamında kapatılan ve İmam Hatip Lisesi'ne çevrilen Eski Yamanlar Koleji'nde İsmailağa cemaatine bağlı Sıla Vakfı'nın düzenlediği ve Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü gibi isimlerin de katıldığı etkinlikte Atatürk'ün fotoğraflarının ve sporcularla ilgili sözlerinin kapatılmasına Karşıyaka Belediyesi'nden billboardlu tepki geldi.

GERÇEKİZMİR - İzmir'de FETÖ operasyonları kapsamında kapatılan ve İmam Hatip Lisesi'ne çevrilen Eski Yamanlar Koleji'nde İsmailağa cemaatine bağlı Sıla Vakfı'nın düzenlediği ve Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü gibi isimlerin de katıldığı etkinlikte Atatürk'ün fotoğraflarının ve sporcularla ilgili sözlerinin kapatılmasının yankıları sürüyor. 

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'ın KHK ile kapatıldıktan sonra İmam Hatip Lisesi'ne çevrilen okulda gerçekleşen etkinlikte yaşananları Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından cevaplandırılması istemiyle soru önergesiyle TBMM'ye taşımasının ardından bir hamle de Karşıyaka Belediyesi'nden geldi. 

Karşıyaka Belediyesi okulun karşısındaki billboardların tamamını Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğraflarıyla donatarak skandala manidar bir tepki verdi. 

Billboardlarda Ata'nın "Efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en gerçek tarikat, medeniyet tarikatıdır" sözleri de afişlerde yerini aldı. 


Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir