MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
O ilçede denetim komisyonu seçimi yargıya taşınıyor
Politika
20 Ocak 2018 Cumartesi 12:31

O ilçede denetim komisyonu seçimi yargıya taşınıyor

Kanun gereği belediyelerin bir yıllık mali harcamaları ve ihaleleri inceleme yetkisine sahip olan ‘denetim komisyonu’ için yapılan üye seçimi Bayraklı’da krize neden olurken, AK Parti seçimi yargıya taşıyor.

GERÇEKİZMİR - Bayraklı Belediye Başkanı CHP'li Hasan Karabağ’ın yönettiği Ocak ayı meclis toplantısında 5 kişilik komisyon seçimi yapıldı. CHP’nin 3, AK Parti’nin 2 üyesinin görev yapacağı komisyon seçimine isimler önerildi. CHP, Yeşim Tekeoğlu, Veli Topal ve Ramazan Bulut’u önerirken AK Parti ise Hayrettin Güngör ve Tarkan Düzman’ı önerdi. Oylama sonrasında Başkan Karabağ’ın grup toplasında netleştirdiği üç kişilik liste delindi. CHP’li Meclis Üyesi Münir Demir’in ismi listede olmamasına rağmen açık ara önde çıktı. Karabağ bunun üzerine seçimi iptal etme kararı aldı. 

Karabağ’ın seçimi iptal etme kararına AK Partili meclis üyeleri tepki gösterdi. Karabağ, nezaketen yapılanın doğru olmadığını söylerken AK Partililer ise, “meclis nezaketten değil kanunun ve yönetmeliklerle yönetilir” yanıtını verdi. Sert tartışmaların yaşandığı toplantıda 10 dakika ara verildi. Bunun üzerine Karabağ seçimi iptal etti. Daha sonra AK Parti grubu ise Meclisi terk etti. 

Yapılan oylama sonrasında Başkan Karabağ’ın isteği üzerine yeniden seçim yapıldı. Oylama sonrası Meclis Üyesi Demir bu kez yeterli oy alamadı. İlk oylamada AK Parti’nin 12, CHP’nin de 9 oyunun alan Demir’in, Karabağ karşısında açık ara önde çıkması “grupta çatlak” olarak nitelendirdi.

AK Parti cephesinden flaş bir hamle geldi. AK Parti Grubu seçimi yargıya taşıma kararı aldı. AK Parti İlçe Başkanı Özgür Hızal ve meclis üyeleri pazartesi günü İzmir Adliye Binası’na giderek ilk yapılan seçimin yasal olduğu, ikinci seçimin yasal olmadığı yönünde hukuksal işlem başlatacak.

HIZEL: İLK SEÇİM YASALDI

Konuyla ilgili açıklamada bulunan AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Avukat Hızal, “ Biz seçilen seçilmeyen isimlere takılmıyoruz. İlk seçim yasaldı. İkinci oylama yasal değil. Belediye Başkanı kendi kafasına göre hareket etti. İptal etme yetkisi yok. Biz işin ilkesel boyutundayız. Orada oylama yapıldı. Mecliste bir irade ortaya çıktı. Hiçbir gerekçe göstermeksizin oylama iptal edilmesi doğru bir uygulama değil. Yasaya aykırı. Pazartesi günü gerekli hukuksal girişimlerde bulunuyoruz” dedi.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir