MENÜ
İzmir 23°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
O ilçede geçersiz oylar yeniden sayılacak!
Politika
3 Nisan 2024 Çarşamba 15:48

O ilçede geçersiz oylar yeniden sayılacak!

Selçuk'ta yarışı ikinci sırada bitiren Ülgür'ün yaptığı itiraz kabul gördü ve bin 300 geçersiz oyun yeniden sayılmasına karar verildi.

GERÇEKİZMİR - Türkiye yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına gitti. 

CHP yerel seçimlerde ülke çapında olduğu gibi İzmir’de de Büyükşehir yarışının yanı sıra 28 ilçede zafere uzanarak büyük bir başarı elde etti. 

İzmir'de kritik yarışlardan birine de Selçuk ilçesi sahne oldu. Selçuk’ta CHP'nin yeniden aday gösterdiği Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel 367 oyluk farkla zafere uzanırken, bağımsız aday olarak daha önce 2 dönem belediye başkanlığını yaptığı halkın kantarına çıkan Vefa Ülgür ise 8 bin 52 seçmenin oyunu alarak dikkat çekti. 

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) takvimine göre sonuçların netleşmesinin ardından itiraz süreci başlarken, Selçuk'taki kıran kırana yarış da kurula taşındı. 

Bağımsız Aday Ülgür seçimi geçersiz oyların yeniden sayılması talebiyle kurula taşıdı. İlçe Seçim Kurulu Ülgür'ün itirazı kabul etti ve geçersiz oyların yeniden sayılmasına karar verdi. 

Selçuk'ta bin 300 geçersiz oy yeniden sayılacak. 

DİKİLİ'DEN İTİRAZA RET! 
Öte yandan Dikili’de sandıkta büyük bir başarı gösteren bir diğer bağımsız aday Kemal Doyuran'ın hem oyların yeniden sayılması hem de seçimin tekrarı için yaptığı itiraz ise ilçe seçim kurulu tarafından reddedildi. 

Dikili’de bağımsız aday Kemal Doyuran 11 bin 154 oy alarak ikinci dönem için yeniden seçilmeyi başaran Belediye Başkanı Adil Kırgöz’e 713 oy farkla seçim kaybetmişti. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir