MENÜ
İzmir 11°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
O ilçede 'köy malları' krizi: CHP'den tepki, gözler mecliste!
Yerel Yönetimler
2 Mart 2021 Salı 14:13

O ilçede 'köy malları' krizi: CHP'den tepki, gözler mecliste!

Bergama Belediyesi’nin Mart ayı meclis toplantısı gündemine alınan satış kararına CHP tepki gösterdi. İlçedeki 8 köyde toplamda 880 dekar büyüklüğüne denk geldiği belirtilen arazilerin İl Özel İdare’den kalan köy malları olduğu belirtildi. CHP İlçe Başkanı Canbaz, “Mecliste satışa hayır diyeceğiz” dedi. Meclis Üyesi Bor da, “Köylülerin sözcüsü olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız” diye konuştu.

GERÇEKİZMİR - Türkiye’de 2014 yılında çıkan ‘Bütünşehir Yasası’yla büyükşehir belediyelerinin olduğu kentlerde kapatılan İl Özel İdareleri malları için zaman zaman yerel yönetimler satış kararı alıyor. İzmir’de de geçmiş yıllarda taşınır ve taşınmaz malların devredilmesi noktasında tartışmalar yaşanmıştı.  

Geride kalan süreçte tüzel kişilikten kalan mallar ilçe belediyelerine de aktarıldı. Bu kapsamda Bergama Belediyesi mülkiyetine geçen köy mallarının bazılarını satma kararı aldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz meclis toplantısında gündeme gelecek konu için açıklamalar yaptı. Mecliste sayısal çoğunluğu elinde bulundurmayan CHP Grubu’nun karara karşı çıkacağı öğrenildi. 8 köyde bulunan taşınmazların toplamda 880 dekar büyüklüğünde olduğu belirtildi.  

KÖYLÜLER, MUHTARLAR, BİZ KARŞIYIZ, TBMM’YE TAŞIYACAĞIZ
Canbaz, " Satışa çıkarılan yerler verimli topraklar. Köylünün kendi imkanlarıyla, atalarından kalan, kimisi bağış için köylüye gelir olsun diye bırakılan yerler. Bir kısmı da köylünün beraber aldığı yerler. Tüzel kişilik ortadan kalkınca otomatik el değiştirdi. Buraları köylüler kiralayıp kullanıyordu. Kökten satmak olunca hem toplu yerler hem verimli topraklar gitmiş olacak. Meclis toplantısında satışa hayır diyeceğiz. Arazinin olduğu yerde köylülerle konuştum.  Muhtarlarla konuştum. Karşılar. Vekillerimizle paylaşacağız TBMM’ye taşıyacağız. Biz köylünün sözcüsü olacağız” dedi.

ELİMİZDEN NE GELİYORSA YAPACAĞIZ
Büyükşehir Belediyesi ve Bergama Belediyesi Meclis Üyesi CHP’li Ali Bor muhtarların ve köylülerin satışa karşı olduklarının altını çizdi ve “Satışa karşı biz mecliste karşı duruş sergileyeceğiz. Köylülerde eylem yapacak. Satışa çıkarılan yerler vatandaşlarımıza atalarından kalan yerler. Bu malların birilerine satılmasından rahatsızlar. Biz de onların sözcüsü olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız” diye konuştu. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir