MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
O ilçede köy malları satışına fren!
Yerel Yönetimler
6 Mayıs 2019 Pazartesi 14:56

O ilçede köy malları satışına fren!

AK Parti’nin iktidar olduğu Kiraz’da Saliha Özçınar başkanlığındaki belediye meclisi Mayıs ayı oturumunda tarla niteliğindeki 3 arazinin satışını gündeme alırken, encümen kararı iptal etti.

GERÇEKİZMİR - İzmir’de birçok ilçede alınan kararlarla uzun süre tartışmalara yol açan köy malları krizi yeni dönemde de patlak verdi. 

AK Parti’nin iktidar olduğu Kiraz’da Saliha Özçınar başkanlığındaki belediye meclisi Mayıs ayı oturumunda tarla niteliğindeki 3 arazi için satış yetkisi istendi. 

Köylülerin ekip-biçtiği Ovacık Mahallesi’ndeki 10 bin 982 metrekare ve bin 428 metrekare iki arazi ile Karabulu Mahallesi’ndeki 5 bin 635 metrekarelik arazinin satışa çıkarılması yetkisi oy çokluluğuyla alınan kararla encümene gönderildi. 

Karara mecliste ret oyu veren muhalefetten tepki gelirken önemli bir gelişme yaşandı. Encümende AK Partililerin de desteğiyle 3 tarlanın satışı iptal edildi. 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Hüseyin bülbül
 7 Mayıs 2019 Salı 15:08
Nerden kimden alıyorsunuz bunlari bilmem ama yalan yanlış haberle biryere varamazsınız.ovacik mahallesindeki yerler mesire alani olacagi için satışa cikarmadik yanı akparti grubunun kendi kararı.dsp ile alakasi yok ikinci konu ise karabolu mahallesindeki yerin satış yapılması icin encümen ve belediye başkanına yetki verildi.ayrica kimseninde itiraz filan ettiği yok.cunku köylünün malini köylüye satıyoruz.kendi aramizda daha onceki yonetimler gibi pesgec çekmiyoruz.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir