MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
O ilçede kriz büyüyor: 8 meclis üyesinden belediye başkanı hakkında 'disiplin' dilekçesi!
Politika
9 Haziran 2022 Perşembe 18:21

O ilçede kriz büyüyor: 8 meclis üyesinden belediye başkanı hakkında 'disiplin' dilekçesi!

Gaziemir'de İZBAN hattı ile Akçay Caddesi arasında uzanan hatta belirli adalarda kullanım kararlarının ticaret alanına dönüştürülmesini öngören plan revizyonu CHP'de kriz olmaya devam ediyor. Revizyon son olarak Cumhur İttifakı'nın yanı sıra CHP'li muhalif üyelerin de oylarıyla reddedilirken, 8 meclis üyesi partili Belediye Başkanı Arda'nın bu kararın ardından yaptığı açıklamalar nedeniyle hakkında disiplin işlemi yapılmasını MYK'ya iletilmek üzere İl Başkanlığı'na verdiği dilekçeyle talep etti.

GERÇEKİZMİR - İzmir'in Gaziemir ilçesinde İZBAN hattı ile Akçay Caddesi arasında uzanan hatta belirli adalarda kullanın kararlarının ticaret alanına dönüştürülmesini öngören plan revizyonu Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) cephesinde büyük krizlere neden olmaya devam ediyor. 

İlçede 2015 yılında Halil İbrahim Şenol döneminde CHP Grubu'nda çatlağa yol açan, geride kalan yıl Halil Arda döneminde de önce komisyonlarda sonra meclis oturumunda reddedilerek krize neden olan plan revizyonu son olarak Haziran ayının ilk günü yapılan oturumda yeniden gündeme gelmişti. Yapılan oylamada revizyon AK Partili ve MHP'li üyelerin yanı sıra CHP'li muhalif üyelerin de oylarıyla reddedilmişti. 

Kriz bu kez ret kararının ardından Belediye Başkanı Arda'nın yaptığı açıklamalar sonucunda CHP üst yönetimine taşındı. Gaziemir Belediye Meclisi'nin revizyona 'hayır' oyu veren CHP'li 8 Meclis üyesi Başkan Arda'nın bu karara tepkisini dile getirdiği açıklamaları nedeniyle disipline sevk edilmesini talep etti. 

MYK'YA İLETİLMEK ÜZERE! 
CHP'li meclis üyeleri Cemal Çalışkan, Nevin Mutlu, Ünal Işık, Bengü Sayköse, Murat Serin, Emin Aksoy, Tahir Türkbay ve Leman Emin bugün İl Başkanlığı'na giderek parti tüzüğü gereği belediye başkanlarının disipline verilme karar yetkisine sahip Merkez Yürütme Kurulu'na (MYK) iletilmek üzere dilekçe verdi. 

O BELGELER DE DİLEKÇEYE EKLENDİ 
CHP'li üyeler Başkan Arda'nın 'AK Parti ile işbirliği' çıkışını ve kendilerinin daha önce kamu yararı olan projelere de ret oyu verdikleri yönündeki açıklamalarını konu aldıkları şikayetinde tüzükteki partiyi tartışmaya açma, ayrımcılık ve iftira gibi maddelere vurgu yaptı ve meclis kararları, tutanakları ve gündeme gelen açıklamaların metinlerini de dilekçe dosyasına koydu. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir