MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
O ilçede mantar istihdam ve gelir kaynağı olacak
Yerel Yönetimler
6 Ekim 2017 Cuma 12:03

O ilçede mantar istihdam ve gelir kaynağı olacak

Tire İlçesi'nde istihdamı geliştirmek ve meslek edindirmek amacıyla çok sayıda kurs açan Tire Halk Eğitim Merkezi, kursiyerlere kültür mantarı yetiştirme eğitimi veriyor.

Kültür mantarı yetiştirme uygulamalı eğitim kurslarını ilk olarak ‘şapkalı kültür mantarı' ile başlatan Tire Halk Eğitim Merkezi, şimdi de ‘istiridye kültür mantarı' uygulamalı eğitim kursları verilmeye başlandı.

Diğer tarımsal ürünlerin aksine toprağa, tarlaya ihtiyaç duymadan daha kolay şartlarda ve az bir masrafla üretimi yapılan kültür mantarının aileler için ek bir gelir kaynağı olduğunu anlatan eski Tire Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Soylu "Kültür mantarı yetiştiriciliği kursu ilgi gördü. Şapkalı mantar ile başlayan eğitimlere şimdi istiridye mantarını da ekledik. Mantar çok farklı kapalı ortamlarda yetişebilir. Yeter ki istediği sıcaklık ve nem oranını sağlayın ve sürdürün. Mantar yetiştirmede önemli iki husus var. Kompostunun dikkatli ve temiz bir şekilde hazırlanması ve iklimlendirme şartlarına dikkat edilmesi. Şapkalı mantar yaklaşık 3 ayda hasat edilebilirken istiridye mantarında ise 2 ayda yetiştirilebiliyor. Kurslarımız devam ettiği sürece yeni üreticiler yetişecek. İleride ‘Tire Mantar Yetiştiriciler Birliği' kurmayı hedefliyoruz" dedi.



Haftada 5 gün 30 saat verilen eğitimlerin 192 saat sonunda tamamlanacağını anlatan Soylu, büyük bölümü uygulamalı olan kursta kursiyerlerin tüm aşamaları uygulayarak öğrendiğini ifade etti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir