MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
O ilçede mazbata krizi: CHP'den sert 'rapor' tepkisi!
Politika
3 Nisan 2024 Çarşamba 14:32

O ilçede mazbata krizi: CHP'den sert 'rapor' tepkisi!

Güzelbahçe'de CHP'nin zaferiyle biten seçimin ardından itiraz süreci sonlandı ancak yeni Başkan Günay mazbatasını görevli hakimin raporlu olduğu gerekçesiyle alamadı. Başkan Günay ve CHP Örgütü'nden sert tepki geldi.

İzmir yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına giderken Büyükşehir'in yanı sıra toplam 28 ilçede zafer kazanan CHP, Güzelbahçe'deki iktidarını da korudu. 

Güzelbahçe'de CHP’nin Belediye Başkan adayı Mustafa Günay yüzde 49.83'lik oy oranıyla zafere uzandı. 

Günay'ın seçim zaferinin ardından ilçede mazbata krizi yaşandı. Güzelbahçe sandıklarına itiraz sürecinin sonlanmasının ardından YSK Güzelbahçe İlçe Seçim Kuruluna giden yeni Başkan Günay görevli hakimin raporlu olduğu gerekçesiyle mazbatasını alamadı. 

Günay  gelişmeye “Bu bir hak gaspıdır. Önce hâkime hanım değerlendireceğini söyledi ardından raporlu olduğunu söyleyip ayrıldı. Yapılan tüm itirazların reddedilmesine rağmen mazbatamız verilmedi. Tabi ki doğal bir haktır itiraz edilmesi fakat itirazı seçim kurulu reddediyor sonra da mazbatayı vermiyor. Kimse Güzelbahçelinin verdiği hakkı gasp edemez. Vatandaşlarımız en demokratik hakkını kullanmış ve sandığa gitmiştir. Ama türlü ayak oyunlarıyla, hilelerle karşılaşıyoruz. Demokrasiyi kendi kirli siyasetine alet edenler şunu bilmelidir ki güneş balçıkla sıvanmaz. Er ya da geç biz bu mazbatayı alacağız ama sizlerin kirli oyununa gelmeyeceğiz” sözleriyle tepki gösterdi. 
 
Mazbata verilene kurul önünden ayrılmayacaklarını söyleyen CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Devrim Seyrek de, “Demokrasiye pranga vurmak isteyenler bir gün o prangaların esiri olacaklardır” dedi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir