MENÜ
İzmir 13°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
O ilçede meclis aritmetiğini değiştiren istifa ve transfer!
Politika
25 Şubat 2020 Salı 17:15

O ilçede meclis aritmetiğini değiştiren istifa ve transfer!

Aliağa’da yerel seçimlerde İYİ Parti’den meclis üyesi seçilen Gülten Taşbaş istifa etti. Taşbaş'ın MHP'ye geçtiği öğrenildi. Yaşanan gelişme üzerine Aliağa'da mecliste Millet İttifakı’ndaki (CHP-İyi Parti) çoğunluk, Cumhur İttifakı’na (AK Parti-MHP) geçti.

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR – Yerel seçimlerde MHP’li Serkan Acar’ın belediye başkanı seçildiği Aliağa’da, meclis aritmetiği farklı oluşmuş, çoğunluk  CHP ve İYİ Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı’nda olmuştu.

MHP’li Acar’ın kararları mecliste geçirmekte zorlandığı Aliağa’da flaş bir gelişme yaşandı.

İSTİFA VE TRANSFER!

Mart 2019’daki seçimlerde İYİ Parti’den seçilen 2 meclis üyesinden biri olan Gülten Taşbaş, İYİ Parti’den istifa etti. Taşbaş’ın MHP’ye geçtiği, üyelik kaydının yapıldığı ve önümüzdeki hafta rozet töreni yapılacağı öğrenildi.

ACAR’IN OYU 2 SAYILACAK

Taşbaş’ın istifası ve MHP’ye geçme kararı sonrası meclis aritmetiği değişti. Millet İttifakının meclis üyesi sayısı 13’e düşerken, Cumhur İttifakı’na destek veren meclis üyesi oyu, MHP’li Başkan Acar’la birlikte 13’e yükseldi. Eşitlik nedeniyle Başkan Acar’ın oyu 2 sayılacağı için meclisteki üstünlük Cumhur İttifakı’na geçti.

AK PARTİ'YE DÖNDÜLER

AK Parti’den geçtiğimiz günlerde istifa eden meclis üyeleri Serhat Aras, Ferhat Lek ve İbrahim Halil Özer partiye geri dönme kararı almıştı. AK Parti’den istifa eden bir başka meclis üyesi Eda Kılıç partiye geri dönmezken, Kılıç’ın bağımsız meclis üyesi olarak katıldığı toplantılarda da Cumhur İttifakı’nın lehine oy vermeyi sürdürdüğü öğrenildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir