MENÜ
İzmir 10°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
O ilçede önemli gelişme: Hastane için ihale tarihi belli oldu
Sağlık
9 Kasım 2022 Çarşamba 09:57

O ilçede önemli gelişme: Hastane için ihale tarihi belli oldu

Kiraz ilçesinde yapımı tartışmalara yol açan hastane projesi yola çıkıyor. Kiraz Belediyesi'nin Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle imzaladığı proje sözleşmesinin ardından hastanenin yapım ihalesi tarihi de belli oldu. 

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - İzmir’in Kiraz ilçesinde yapımı tartışmalara yol açan hastane projesi yola çıkıyor. 

Kiraz Belediyesi'nin Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle imzaladığı proje sözleşmesinin ardından hastanenin yapım ihalesi tarihi de belli oldu. 

Buna göre 22 bin 284,60 metrekarelik alana inşa edilecek hastane için 13 Aralık 2022’de saat 10:00’da Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü İhale Daire Başkanlığı Bilkent Yerleşkesi’nde yapım ihalesi gerçekleştirilecek.

İhale sonucunda kazanan firmayla sözleşmenin imzalanmasının ardından 10 gün içinde yer teslimi yapılacak. İş teslim süresi ise 500 takvim günü olarak belirlendi.

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Kutlu projeyle ilgili son açıklamasında, "Yeni hastane için çok mücadele verdik, yıllarca mahkemelerde uğraştık, mağdur olduk. En son İzmir Büyükşehir Belediyesinin itirazını mahkeme reddetti. Yoğun temas ve girişimlerimiz sonuçsuz kalmadı ve bu girişimler sonucunda bugün Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle proje ihalesi sözleşmesine imzalarımızı attık. Proje ihalesinin tamamlanmasıyla yer teslimi ve yapım ihalesi sürecine geçilecek. İnşallah hastanemize kavuşacağız mücadelemiz sonuçsuz kalmayacak" ifadelerini kullanmıştı. 

Kiraz Belediyesi'ne ait yaklaşık 150 bin metrekarelik alanda 75 yataklı devlet hastanesi, eğitim, konut ve ticari alanların yapımını içeren proje için imar planı düzenlemesine İzmir Büyükşehir Belediyesi konut ve ticari alanlar nedeniyle itiraz etmiş, plan üzerinde yapılan değişiklikler davayla iptal edilmişti. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir