MENÜ
İzmir 19°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
O ilçede 'rekor kredi yetkisi talebi' krizi: Cumhur İttifakı'ndan sert tepki, meclis ertelendi!
Yerel Yönetimler
5 Nisan 2021 Pazartesi 16:58

O ilçede 'rekor kredi yetkisi talebi' krizi: Cumhur İttifakı'ndan sert tepki, meclis ertelendi!

Torbalı Belediyesi'nde yaşanan rekor borçlanma talebi krizi gündeme damga vurdu. Başkan Uygur'un yaklaşık 800 milyon lirayı bulduğu ifade edilen yetki talebine Cumhur İttifakı'ndan sert tepki geldi. Öte yandan yetkinin oylanacağı meclis oturumu CHP'li üyelerin katılım göstermemesi nedeniyle perşembe gününe ertelendi. Belediyenin konuyla ilgili detaylı bir açıklama yapacağı öğrenilirken, kredi yetkisiyle ilgili maddelerde revizyon yapılması bekleniyor.

GERÇEKİZMİR - Torbalı Belediyesi'nde yaşanan rekor borçlanma talebi krizi gündeme damga vurdu. 

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur meclisten 30 milyon ABD doları, 4 milyar Japon yeni ve 217 milyon liradan oluşan İller Bankası kredisi için yetki isteme kararı aldı. 

Yetki talebi meclise gelmeden önce Cumhur İttifakı ayaklandı. AK Partili ve MHP’li meclis üyeleri tartışmalı talebe büyük tepki gösterirken AK Parti Torbalı ilçe binasında tam kadro katılımla bir basın açıklaması yapıldı. 

- İŞTE O AÇIKLAMA... 

CUMHUR İTTİFAKI'NDAN SERT TEPKİ 
Cumhur İttifakı ortak açıklamada Başkan Uygur’u sert sözlerle eleştirirken, CHP’li üyeler de “Bu yanlışa ortak olmayın” çağrısı yaptı. 

Gelişmelerin ardından Torbalı’da gözler bugün yapılacak Nisan ayı ilk oturumuna çevrildi. Ancak oturuma CHP’li üyeler katılmadı ve salt çoğunluk sağlanamadığı için ertelendi. 

İL DEVREYE GİRDİ, BELEDİYE AÇIKLAMA YAPACAK
Öte yandan CHP’li üyelerin tavrı sonucu oturumun ertelenmesinin perde arkası nedenleri de ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre tartışmalara neden olan yetki talebi konusunda CHP İzmir İl Başkanlığı da devreye girdi. Bürokratlarla yapılan görüşmeler sonunda ilçe belediyesinin kamuoyuna konuyla ilgili bir açıklama yapma kararı aldığı, açıklamada söz konusu kredi yetki talebinin 30 milyon ABD doları, 4 milyar Japon yeni ve 217 milyon liradan oluşmadığının bu seçeneklerden biri için istendiğinin altının çizileceği öğrenildi. 

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir