MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
O ilçede satış krizinde mutlu son: Başkan geri adım attı!
Yerel Yönetimler
8 Mart 2018 Perşembe 16:08

O ilçede satış krizinde mutlu son: Başkan geri adım attı!

AK Partili Kınık Belediyesi ‘köy malları’ statüsündeki 19 araziyi satışa çıkardı. Karara bölge halkından büyük tepki geldi. İmza toplayan köylülerin isyanına Belediye Başkanı Doğruer kayıtsız kalmadı. 19 satış kararından 18'i iptal edildi. CHP İlçe Başkanı Yılmaz, " Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Sağduyulu davrandı" dedi.

GERÇEKİZMİR – İzmir’de İl Özel İdarelerin kapatılmasının ardından mülkiyeti belediyelere geçen köy tüzel kişiliklerine ait arazilerin satışı konusundaki tartışmaları sürüyor. 

Geçmiş dönemlerde Ödemiş, Tire, Kemalpaşa, Bayındır gibi ilçelerde alınan satış kararları zaman zaman CHP ile AK Parti’yi karşı karşıya getirmiş, zaman zaman da CHP içinde krizlere neden olmuştu. 

‘Köy malları’ krizi bu kez Kınık’ta patlak verdi. AK Partili Başkan Dr. Sadık Doğruer yönetimindeki Kınık Belediyesi Bütünşehir Yasası’yla mahalle olan 6 köydeki 19 arazi için satış kararı aldı. 

Satış kararına vatandaştan büyük tepki geldi. 

7 arazisi için satışa çıkan Cumalı Köyü (Mahallesi) sakinleri kararın iptali için yaklaşık bin imza toplayarak Kınık Kaymakamlığı’na teslim etti. Ayrıca Kaymakamlıktan bu yönde karar çıkmazsa eylem kararı aldılar. Vatandaşlar iptal kararı olmazsa  protesto yürüyüşü yapma kararı aldı.

Cuma günü saat 10:30'daki ihaleye saatler kala flaş bir gelişme yaşandı. AK Partili Belediye Başkanı Doğruer, vatandaşın isyanına kulak verdi. Doğruer, 19 satış kararından 18'ini iptal etti. Sadece 109 metrekarelik bir alanın satışı yapılacak. Söz konusu alanın FETÖ'den tutuklanan eski kaymakam İlyas Gün'ün kurduğu kooperatife muhtarlık üzerinden tahsis edilmiş bir arazi olduğu için satışının gerçekleşeceği öğrenildi. Belediye araziyi satarak geri alacak.

YILMAZ: BAŞKAN SAĞDUYULU DAVRANDI
CHP Kınık İlçe Başkanı İsmail Yılmaz yaşanan gelişme üzerine, ”Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Sağduyulu davrandı. 19 satıştan 18’i iptal edildi. 1 satış olacak. O satışa biz de destek veriyoruz. Alan kooperatife tahsis edilmiş. O koopratifle ilgili FETÖ bağlantısı var. O nedenle satış olacak" dedi. 

DOĞRUER:ARAZİYİ SATARAK GERİ ALACAĞIZ
Başkan Doğruer, “Satışı yapılacak yerler arasında bulunan 109 bin metrekare bir arazi var. Bu arazi, Kınık’ta kaymakamlık yapan ve Samsun’un Terme İlçesi’nde 15 Temmuz’da halkı evlerine gönderen, FETÖ/PDY bağlantısı nedeniyle de cezaevine atılan İlyas Gün’ün şahsı üzerine geçirmeye çalıştığı bir arazidir. Ne yazık ki yapılan araştırmada kaymakam görevdeyken Kınık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi adı altında bir kooperatif kurarak araziyi muhtarlık üzerinden 30 yıllığına tahsis etmiş. Kendisi aynı zamanda kooperatif ortağıydı. Bu arazinin bizzat şahsı üzerinde hisseleri ortaya çıktı. Şimdi kamu görevinden atıldı. Biz belediye olarak araziyi satarak geri alacağız” açıklamasında bulunmuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir