MENÜ
İzmir 24°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
O ilçede sular durulmuyor: 6 meclis üyesi için ‘disiplin’ dilekçesi!
Politika
20 Mayıs 2021 Perşembe 10:55

O ilçede sular durulmuyor: 6 meclis üyesi için ‘disiplin’ dilekçesi!

CHP Gaziemir’de sular durulmuyor. Belediye Başkanı Halil Arda ve beraber hareket ettiği meclis üyeleri ile muhalif meclis üyeleri arasında disiplin restleşmesi sürüyor. Son olarak 9 muhalif meclis üyesi, Arda’ya yakın 6 meclis üyesi hakkında il başkanlığına dilekçe vererek haklarında kesin ihraç talebiyle disiplin soruşturması başlatılmasını talep etti.

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) ilçe başkanlığı, meclis üyeleri ve belediye başkanı üçgeninde kriz yaşanan ilçelerden olan Gaziemir’de sular durulmuyor.

Belediye Başkanı Halil Arda ve beraber hareket ettiği meclis üyeleri ile muhalif 10 meclis üyesinin disiplin restleşmesi sürerken, Arda’ya muhalif isimlerden Levent Çağlarsu 1 yıl geçici çıkarma cezası, Arda ile birlikte hareket eden İzel Zengiobuz Derinsu ise uyarı cezası almıştı.

6 İSİM HAKKINDA DİLEKÇE

Gaziemir’de karşılıklı disiplin hamleleri sürüyor. Son olarak 9 muhalif meclis üyesi, Arda ile birlikte hareket eden 6 meclis üyesi hakkında il başkanlığına dilekçe verdi.

9 meclis üyesi, komisyon seçimleri sonrası bazı basın kuruluşlarında çıkan ‘kavga’ manşetli haberleri sosyal medya hesaplarından paylaştıklarını iddia ettikleri siyasi başkan yardımcısı Necati Kırmaz, Ali Kavasu, Nilgün Karadeniz, İbrahim Özkara, Nimet Şekercioğlu ve Meral Yiğit hakkında şikayette bulundu.

Meclis üyeleri bu 6 ismin  ‘yalan’ ve ‘partiyi tartıştıran’  haberleri sosyal medyadan paylaştıkları için kesin ihraç istemiyle disipline sevklerini talep etti. Dilekçede 6 meclis üyesiyle ilgili gizli kalması gereken toplantıları yalan bir şekilde kamuoyuyla paylaşmak, parti yöneticilerini sosyal medyada tartıştırmak suçlamaları yer aldı.

İl başkanlığı dilekçeyi ilk toplantıda görüşecek. 6 meclis üyesiyle ilgili disiplin soruşturması yapılmasına gerek duyulursa komisyon kurulacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir